Bulvár

Időkapszula: környezetvédelmi ígéreteket gyűjtő kampány indult + HANG

Időkapszula: környezetvédelmi ígéreteket gyűjtő kampány indult + HANG

2010. február 26., péntek
Időkapszula: környezetvédelmi ígéreteket gyűjtő kampány indult + HANG
Több ezer környezetvédelemmel kapcsolatos üzenetet, ígéretet akarnak összegyűjteni abban a kampányban, amely pénteken indult el Szegeden. A vállalásokat rejtő időkapszulákat májusban elássák a Tisza-parti városban, és csak húsz év múltán, 2030-ban juttatják vissza a feladóknak.

Az Időkapszula-kampányt azért indítottuk, hogy mindannyian tudatososítsuk magunkban: jövőnket a jelen döntései határozzák meg. Húsz év múlva kiderül, betartottuk-e ígéreteinket – mondta a kezdeményezést életre hívó EDF DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója

Thierry Le Boucher

. Az elkövetkező két hónapban a kampány állomásain, az ország kilenc nagyvárosában vagy a kezdeményezés honlapján bárki megfogalmazhatja a jövő nemzedéknek szánt ígéretét: leírhatja vagy akár le is rajzolhatja, hogy mit tesz, és a jövőben mit vállal a környezet megóvása, a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Az összegyűjtött vállalásokat május 7-én, Szegeden elrejtik, ekkor felavatnak egy emlékművet is. Az üzeneteket tartalmazó műanyaggömböket csak húsz év múlva, 2030-ban bontják fel újra, és ekkor vissza is küldik a feladóknak. Az első időkapszulát a szegedi olimpiai bajnok kenus,

Vajda Attila

indította útjára. A versenyző elmondta, szabadtéri sport művelőjeként különösen fontos számára a környezet állapota. Az, hogy földünk évtizedek múlva is élhető állapotban legyen, mindannyiunk közös érdeke, ehhez azonban itt és most kell cselekednünk - hangsúlyozta az olimpikon. Vajda Attila többek között azt kívánta, hogy húsz év múlva is kerékpárral közlekedhessen Szeged utcáin, a versenyzéshez használt kenukat minél inkább környezetbarát technikával készítsék, és hogy mindenki tegyen az élővizek megóvásáért.

idokapszula2_gs

Hallgassa meg a Rádió88 Vajda Attilával készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.