Bulvár

Határrendészet: hat afgán határsértő és lopott kocsi

Határrendészet: hat afgán határsértő és lopott kocsi

2010. február 2., kedd
Határrendészet: hat afgán határsértő és lopott kocsi

A Szegedi Vám és Pénzügyőri Hivatalának segítségével hat afgán határsértő került elfogásra a mai napon - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az illegálisan határátlépőkre az M5-ös autópálya mentén járőrözési feladataik ellátása során bukkantak a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai és rögtön értesítették a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséget. A vizsgálati munka során kiderült, hogy a hat afgán férfi két csoportban az éj leple alatt lépte át az államhatárt illegálisan. A hat fő közül hárman már korábban próbálkoztak hasonló módszerrel hazánkba jutni, akkor is sikertelenül, így velük szemben beutazás- és tartózkodási tilalom van érvényben. Továbbá az is kiderült, hogy az illegálisan átlépő második csoport egyik tagja saját felhasználás céljából megközelítőleg 11 gramm feltehetően ópiát-származékot tartott magánál. Vele szemben kábítószerrel való visszaélés bűntett miatt indult büntetőeljárás. A csoport többi tagjával szemben idegenrendészeti eljárás indult. A kiszombori határrendészek lopott kocsit fogtak, amikor egy magyar forgalmi rendszámú személygépjárművel jelentkezett kilépésre egy magyar állampolgár. Az útlevélkezelő, mikor ellenőrizte a járművezetőjének, valamint utasának okmányait, az alapos ellenőrzés végrehajtása mellett döntött, melynek eredményeként a nyilvántartórendszer jelzést adott. A jelzés alapján a járművet két nappal ezelőtt tulajdonították el Nagykanizsáról. A személygépjárművet a Makói Rendőrkapitányság lefoglalta, vezetőjét pedig előállította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.