Bulvár

Félmilliós pénzbüntetésre ítéltek ittas vezetés miatt egy szegedi férfit

Félmilliós pénzbüntetésre ítéltek ittas vezetés miatt egy szegedi férfit

2010. február 9., kedd
Félmilliós pénzbüntetésre ítéltek ittas vezetés miatt egy szegedi férfit

Ittas járművezetés vétségében mondott ki jogerősen bűnösnek egy férfit a Szegedi Városi Bíróság; a vádlottat 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélték és mellékbüntetésként egy évre eltiltották a közúti járművezetéstől - tájékoztatta Cseh Attila bírósági szóvivő kedden az MTI-t.

A vádlott 2010. január 9-én hajnalban Szegeden vezette élettársa személygépkocsiját, érvényes járművezetői engedély nélkül, az enyhe-közepes fok határát elérő ittas állapotban - közölte a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese. A férfival szemben a Szegedi Városi Bíróság jogerős ítéletében kétszáz napi tétel pénzbüntetést szabott ki, a pénzbüntetés egynapi tételét pedig 2500 forintban állapította meg. A büntetés az összeg meg nem fizetése esetén kétszáz napi, fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre változtatandó át. A bírósági szóvivő utalt arra, hogy január 1-jével megváltozott a büntető törvénykönyv: a pénzbüntetés egynapi tételének legkisebb összege a korábbi 100 forintról 2500 forintra emelkedett. Így az ittas járművezetés vétségét elkövetőknek a jövőben pénzbüntetés kiszabása esetén jelentősebb összegű büntetéssel kell számolniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.