Bulvár

Felfüggesztett börtönt kapott a jogellenes fogva tartással vádolt határrendész

Felfüggesztett börtönt kapott a jogellenes fogva tartással vádolt határrendész

2010. február 23., kedd
Felfüggesztett börtönt kapott a jogellenes fogva tartással vádolt határrendész

Egy év - végrehajtásában két esztendőre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Csongrád Megyei Bíróság azt a korábbi határrendészt, aki ellen azért emeltek vádat, mert megbilincselt két fiút, majd Makótól 13 kilométerre kirakta őket a kocsijából.

Az első fokon eljáró bíróság

Joó Attila

vezette tanácsa mellékbüntetésként lefokozással is sújtotta a férfit, akit kétrendbeli jogellenes fogva tartás bűntettében mondott ki bűnösnek. Az ítélet szerint 2008. szeptember 29-én a két fiú Makó egyik játszóterén elvette a főtörzsőrmesteri rangban szolgáló határrendész fiának a sapkáját. A férfi a gyerekével megkereste a gyermekkorú és a fiatalkorú fiút, majd a szolgálati igazolványát felmutatva a kocsijába ültette őket. Az autóban megbilincselte a két fiút, egyiküket arcon ütötte, majd a gépkocsijával elindult a városból kifelé. Végül Makótól 13 kilométerre kirakta a sértetteket az autóból és magukra hagyta őket. A per során a - megromlott egészségi állapota miatt időközben leszerelt - vádlott azzal védekezett, hogy a fiúk önként szálltak be a gépkocsijába, nem bántalmazta őket és bilincselés nem történt. Állítása szerint a sértetteket a saját kérésükre hagyta magukra a városon kívül. A bíróság döntése ellen a vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.