Kultúra

Aukció is kapcsolódik a Haitiért szóló hangversenyhez

Aukció is kapcsolódik a Haitiért szóló hangversenyhez

2010. február 6., szombat
Aukció is kapcsolódik a Haitiért szóló hangversenyhez

A Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház, a város két nagy művészeti intézményének kezdeményezése nyomán a haiti katasztrófa áldozatainak emlékére, a túlélők megsegítésére rendezendő hangversenyen Mozart Requiemje szólal meg Kónya Krisztina, Szonda Éva, László Boldizsár, Altorjay Tamás, a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában 2010. február 7-én, vasárnap este fél 8-kor a nagyszínházban. Az est közreműködője Fekete Gizi színművésznő.

Gyüdi Sándor

, a hangverseny dirigense így vallott az előadók szándékáról: „Ha katasztrófavédelmi szakember lennék, rohantam volna túlélőket kiszabadítani a romok alól, ha orvos, ápoló lennék, a sebesültek gyógyításából venném ki a részemet, ha kőműves lennék, új házakat szeretnék emelni a fedél nélkül maradottaknak, ha gazdag ember lennék, nagy adománnyal segíteném a szükséget szenvedő országot. Én viszont csak egy muzsikus vagyok; azt adhatom, amim van: művésztársaimmal együtt egy katartikus, nagy mű előadásával méltó módon emlékezünk a tengernyi áldozatra, és ez a hangverseny alkalmat ad az embereknek arra, hogy szolidaritásukat kifejezzék, a jegyvásárlásukból és adományaikból származó összeget eljuttassák a rászorulóknak.” A kezdeményezéshez csatlakoztak a Szög-Art Egyesület képzőművészei és barátaik: 23 alkotó 23 művét ajánlotta fel adományként. Az alkotásokból kamarakiállítás látható a színház emeleti előcsarnokában a 7-i koncerttől február 19-ig, amikor 17.30-tól árverés keretében megvásárolhatók a művek. A tárlat előadás napokon, az előadások kezdete előtt egy órával nyit, és az előadások végéig tekinthető meg. Ugyanekkor kapható

László Boldizsár

néhány hete megjelent, Verdi- és Puccini-áriákat tartalmazó CD-je, melyet a tenorista a helyszínen dedikál. A vásárlásokból származó teljes összeg a Vöröskereszt révén jut el a katasztrófa sújtotta országba. A hangversenyre korlátozott számban még kaphatók jegyek a színházi jegyirodában, pénteken 10-től 18 óráig, szombaton 10-től 12 óráig, ill. a hangverseny előtt a helyszínen. A jegyárak 800 Ft és 2400 Ft közöttiek, továbbá az előadás előtt a Vöröskereszt adománygyűjtő ládáiban is elhelyezhetők adományok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.