Bulvár

„Angolosan” próbált távozni a pakisztáni határsértő

„Angolosan” próbált távozni a pakisztáni határsértő

2010. február 9., kedd
„Angolosan” próbált távozni a pakisztáni határsértő

Angolnak adta ki magát egy pakisztáni férfi, de az útlevél-ellenőrzésnél megbukott a kiszombori határátkelőhelyen – tájékoztatott Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tegnap délután nem sokkal jelentkezett kilépésre két személy egy spanyol rendszámú Nissan Pathfinder típusú személygépjárművel a kiszombori határátkelőhelyen. Úti céljuk, mint kiderült Románia lett volna. Angliából indultak el, ahova illegálisan jutottak be. Mivel a két pakisztáni személy közül egyiküknek nem volt érvényes okmánya, így beszerzett magának egy hamis angol magánútlevelet, valamint egy hamis angol vezetői engedélyt. Útban Románia felé Spanyolországban a hamis papírokkal béreltek egy személygépjárművet, hogy gyorsabban elérjék úti céljukat. Kiszombornál az útlevél-ellenőrzésre már hamis okmányokkal jelentkezett a pakisztáni sofőr, de a határrendész rögtön kiszúrta, hogy az okmányokból hiányoznak az okmányvédelmi elemek, azok utánzatok. A további vizsgálatok során a kiszombori határrendészek kiderítették azt is, hogy a Nissant hamis papírokkal bérelték ki, így felvették a kapcsolatot a spanyol hatóságokkal, akik azonnal elrendelték a jármű körözését jogtalan használat miatt. A járművet a Makói Rendőrkapitányság lefoglalta, a hamis okmányokat felhasználó személlyel szemben, pedig közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.