Sport

A Pick Szeged a négy közé jutott a magyar kupában

A Pick Szeged a négy közé jutott a magyar kupában

2010. február 13., szombat
A Pick Szeged a négy közé jutott a magyar kupában

A Pick Szeged kézilabdacsapata a BL-kudarc után simán bejutott a magyar kupában a legjobb négy közé, miután a visszavágón is legyőzte a Kecskemétet.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a szerdai görögországi Bajnokok Ligája kudarc után szombaton már magyar kupa visszavágó mérkőzést játszott Kecskeméten.

Dragan Djukics

együttese nyugodtan készülődhetett, már ha ezt megtehette a PAOK-pofon után, mert az első találkozón, egy héttel ezelőtt 35-20-ra nyert. A szegediekkel tűzdelt Kecskemét vezetőedzője, az egykori pickes sikeredző,

Skaliczki László

a 15 góllal elvesztett találkozó után azt mondta, ekkora különbségű vereségre nem számított, sajnálja, hogy csapata nem azt játszotta, amit megbeszéltek. „A visszavágón megpróbáljuk nagyobb erőbedobásra késztetni a szegedieket, de a továbbjutás már eldőlt.” A visszavágó első félidejében a lelkesen játszó hazaiak megmutatták, hogy a jövő keddi bajnoki mérkőzésen komolyan kell majd venni csapatukat. Ugyan a 25. percben a Pick vezetett 15-12-re, de a Kecskemét egymásután négy gólt szerzett és fordított a szünetre. Az egygólos hátrány a Picket nem ijeszthette meg, hiszen a továbbjutás nem forgott veszélyben, de a hatalmas görögországi kudarcból csak egy kivezető út lehet, a győzelmek sorozata. Dragan Djukics bárhol is nyilatkozott a BL-találkozó után, mindig azt hangsúlyozta, hogy továbbra is csak a munkában bízik és az önbizalmat, a csapategységet a nyert meccsek erősíthetik. Ennek szellemében futott ki a második félidőre a szegedi együttes, de a Kecskemét nehezen adta meg magát, még az 50. percben döntetlen, 26-26 volt az eredmény. A játékrész utolsó harmadára összeszedte magát a Pick és végül három góllal 33-30-ra nyert és 68-50-es összesítéssel bejutott a magyar kupában a legjobb négy közé.

Magyar kupa negyeddöntő, visszavágó

Kecskemét – Pick Szeged 30-33 (16-15)

A negyeddöntő további párosítása

Az első mérkőzésen: MKB Veszprém – Tatabánya 34–17, Csurgó–Balatonfüred 23–23. Mezőkövesd–PLER ( még nem játszottak).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.