Közélet

A MÁV-nál is hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak

A MÁV-nál is hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak

2010. február 4., csütörtök
A MÁV-nál is hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak

A BKV-hoz hasonló módszerrel szivattyúzhatták ki a közpénzt az állami vasúttársaság egyik leányvállalatától. A MÁV Informatika Zrt. székházában szintén hűtlen kezelés gyanújával tartottak házkutatást a gazdaságvédelmi nyomozók. Ott is a tanácsadói szerződések, az ügyvédi megbízások és a végkielégítések sérthettek törvényt - olvasható a HírTv honlapján.

A TV2 információi szerint az eddig lefoglalt iratok alapján a BKV-nál kifizetett pénzek sokszorosa folyt el a MÁV Informatika Zrt.-nél. A rendőrségi közlemény szerint a cég vezetője,

Hosszú Sándor

- akit még Kóka János minisztersége alatt neveztek ki vezérigazgatónak - jelentős kárt okozott a társaságnak. A MÁV Informatika Zrt. budai székházában a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói már házkutatást is tartottak, akik iratokat és szerződéseket foglaltak le. A rendőrség gyanúja szerint a MÁV Informatika Zrt. vezetőjének gazdasági- és személyi döntései nem előnyt, hanem jelentős kárt okoztak a társaságnak, valamint a tulajdonos MÁV-nak. A nyomozók a végkielégítések és munkaszerződések mellett húsz tanácsadói szerződést is vizsgálnak. A HírTv értesülései szerint több ügyvédi megbízás is van közöttük. A büntetőeljárást - még tavaly novemberben - a közlekedési tárca feljelentésére indította a rendőrség, hűtlen kezelés gyanújával.

További részleteket a HírTv honlapján olvashat

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.