Gazdaság

A dél-alföldi régió az EU egyik legszegényebb térsége

A dél-alföldi régió az EU egyik legszegényebb térsége

2010. február 21., vasárnap
A dél-alföldi régió az EU egyik legszegényebb térsége

Az Európai Unió legszegényebb térségei közé tartozik a Csongrád megyét is magába foglaló dél-alföldi régió. Az Eurostat jelentése szerint a húsz legszegényebb uniós régió között négy magyarországi is található - értesült a Napi Gazdaság honlapja.

2007-ben - az egy főre jutó GDP alapján - London belvárosa volt a leggazdagabb az Európai Unió 271 régiója közül - derül ki az Eurostat jelentéséből. Az uniós átlag 125 százalékát meghaladó 41 régióból kilenc Németországban, öt-öt pedig Hollandiában és Nagy-Britanniában található. A hét magyar régió közül csak Közép-Magyarország jutott az uniós átlag fölé, négy viszont a húsz legszegényebb között található (Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl). A kilenc legszegényebb régióban csak bolgár és román térségek vannak, rajtuk és a magyarokon kívül még lengyel vidékek kerültek az utolsó húszba.

További részleteket a Napi Gazdaság honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.