Közélet

A megyei MDF az SZDSZ-es házasság ellen

A megyei MDF az SZDSZ-es házasság ellen

2010. január 22., péntek
A megyei MDF az SZDSZ-es házasság ellen

Nem támogatja a választási együttműködést az SZDSZ-szel a Magyar Demokrata Fórum Csongrád megyei választmánya; a testület azt is ellenzi, hogy a párt országos vezetése folytassa az erről szóló tárgyalásokat a liberálisokkal - erősítette meg az MTI információit Mészáros Tamás, az MDF megyei alelnöke pénteken.

A politikus, aki az elmúlt másfél évben kiállt az MDF-ből kiszoruló, nemzeti értékeket valló csoportok mellett, elmondta, a megyei választmány csütörtöki ülésén két, a 2010-es választással, illetve a liberális párttal történő együttműködéssel kapcsolatos döntést hozott. A testület egy, illetve két tartózkodás mellett 90 százalék feletti arányban elutasította annak az együttműködésnek a lehetőségét, melynek keretében jelenlegi SZDSZ-tagok az MDF támogatásával indulnának a 2010-es országgyűlési választásokon. A választmány hasonlóképpen ellenezte

Rabi Mihály

megyei elnök azon felvetését is, amely felhatalmazta volna az MDF országos elnökségét a tárgyalások folytatására a liberális párttal. Az MTI a választmányi ülés résztvevőitől úgy értesült, hogy a tanácskozáson részt vett

Karsai Péter

MDF-s országgyűlési képviselő is, aki az SZDSZ-szel folytatott együttműködés szükségességéről és fontosságáról igyekezett meggyőzni a jelenlévőket. A választmányi tagok között volt olyan, "húszéves tagkönyvvel" rendelkező hozzászóló, aki erre úgy reagált, hogy a rendszerváltás idején az SZDSZ volt a demokrata fórum legkomolyabb ellenfele, s az elmúlt nyolc évben is olyan döntések kötődnek a liberálisokhoz, melyekkel szemben az MDF fellépett. A választmányi ülésen olyan vélemények is elhangzottak, melyek szerint az együttműködés az SZDSZ-szel semmilyen előnyt nem hozna, sőt ellehetetlenítené az MDF-es jelölteket Csongrád megyében, ahol a párt az európai parlamenti választásokon a megyék között a legjobb, 5,9 százalékos eredményt érte el. Csütörtökön az MDF Vas megyei elnöksége tudatta, hogy nem támogatja a szabad demokratákkal közös jelöltek indítását az országgyűlési választásokon a megyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.