Sport

Tízmillió forintból öltözőket újítottak fel a stadionban + HANG

Tízmillió forintból öltözőket újítottak fel a stadionban + HANG

2010. január 11., hétfő
Tízmillió forintból öltözőket újítottak fel a stadionban + HANG

Négy öltözőt újítottak fel 10 millió forintból a Felső Tisza parti városi stadionban. A főépület azonban továbbra is omladozik, ennek újjáépítésére egyelőre nincs pénz.

Felújított öltözőket adtak át hétfőn a Felső Tisza parti városi stadionban. A négy, összesen 120 négyzetméteres öltözőcsoport három hét alatt készült el. Bánáti Antal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, már hat évvel ezelőtt szerette volna, ha megszűnik az áldatlan állapot és a sportolók méltó körülmények között válthattak volna ruhát. „Eddig nem volt pénz a felújításra, de tavaly sikerült a működési költségből erre a célra megtakarítani 10 millió forintot” – hallottuk az igazgatótól. Az Albergo 94 Kft. végezte a kivitelezést, és mint ahogy Bánáti Antal fogalmazott, a cégnek szívügye volt, hogy minél hamarabb elkészüljenek a munkákkal. A kft. műszaki vezetője ugyanis az a Hüvös Gábor, aki mint edző naponta szembesült a lepusztult öltözők látványával. „Versenyt futottunk az idővel, naponta reggeltől-estig 20-25 emberrel dolgoztunk. Az épület vizes volt, ezért több helyen alá kellett szigetelni” – mondta Hüvös Gábor. A cég a vállaltakon kívül a főépületi edzői öltözőt is újjá varázsolta, és kialakított benne egy tusolót. Mindezt grátisz kapta a stadion. Az épületben teljes közműcserét hajtottak végre, megújult a víz-, a csatorna- és a villamoshálózat. Kicserélték a belső burkolatot és az elhasználódott fa nyílászárókat műanyagajtókkal és -ablakokkal váltották ki. „A korszerűtlen konvektoros fűtési rendszert átalakítottuk. Energiatakarékos kazánt telepítettünk és központi fűtésre álltunk át. A tusolókban ködtelenítő berendezést helyeztünk el, ami megakadályozza a gombásodást és a penészedést” – magyarázta Nagyi Miklós, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. műszaki igazgatója. A felújított öltözőkből hármat főként az atléták használnak, egyet a stadionban dolgozók. A most átadott öltözőkkel együtt a Felső Tisza parti létesítményben összesen nyolc szolgálja a sportolókat. Kemenes Zoltán létesítményvezetőtől megtudtuk, további három, faházban elhelyezett öltözőt szeretnének tusolóval ellátni. „A tervek már készülnek. Ha mindez megvalósulna, akkor a hétvégenkénti rengeteg rendezvény idején is megoldódnának a hely hiány miatti problémák” – jelentette ki a létesítményvezető. A komplexum bejárása után Szentgyörgyi Pál alpolgármester arról tájékoztatott, hogy csak kisebb lépésekkel lehet a stadiont felújítani, mert a sportlétesítmények fejlesztésre egyelőre nincs uniós forrás. „A cél az lenne, hogy az omladozó főépületet újjáépítsük. Erre egyelőre nincs pénz” – mondta az alpolgármester. Hallgassa meg a Rádió Plusz hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.