Bulvár

Tényleges életfogytiglan a gyálaréti hármasgyilkosság vádlottjának első fokon

Tényleges életfogytiglan a gyálaréti hármasgyilkosság vádlottjának első fokon

2010. január 22., péntek
Tényleges életfogytiglan a gyálaréti hármasgyilkosság vádlottjának első fokon

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság azt a huszonhárom éves Szeged-gyálaréti férfit, aki megölte nagymamáját, élettársát és kilenc hónapos kisfiát - tájékoztatta Cseh Attila bírósági szóvivő pénteken az MTI-t.

A bíróság több emberen, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, előre kitervelten, 14 év alatti személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért őt életfogytig tartó fegyházra ítélte, s döntött arról, hogy a vádlott a kiszabott szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője kizárólag enyhítésért fellebbezett, így a bíróság döntése nem jogerős. A 23 éves, buszsofőrként dolgozó vádlott 2005. április 24-én határozta el, hogy megöli hetvenéves nagymamáját. Az idős nővel egy 50 centiméteres vascsővel végzett otthonában. A férfi tettét egy ismeretlen által elkövetett rablógyilkosságnak álcázta, másnap az esetet ő jelentette, a helyszínelésben is részt vett hatósági tanúként. A bűncselekmény után a férfi élettársi kapcsolatot létesített a másik későbbi sértettel, s 2008 februárjában fiúgyermekük született. November 11-én este a vádlott egy közeli kocsmában italozott, hazatérve pedig vitába keveredett élettársával, aki felelősségre vonta az alkoholfogyasztás miatt. Az udvaron folyó vita hevében a vádlott felkapott egy fejszét, amellyel fejbe csapta áldozatát, majd még többször lesújtott áldozatára. Ezt követően bement a házba, ahol megfojtotta kilenchónapos, a gyerekágyban fekvő fiát. A két holttestet, valamint a gyerek és a nő néhány személyes tárgyait elásta a kertben. A férfi ezt a bűncselekményét is megpróbálta álcázni: másnap élettársa mobiltelefonjáról szöveges üzeneteket küldött az áldozat szüleinek és néhány barátjának arról, hogy a nő a gyerekével új életet akar kezdeni és elhagyja Szegedet. November 13-án pedig bejelentést tett élettársa és gyereke eltűnéséről a rendőrségen. Az eljárás során azonban a rendőrök bűncselekményre utaló jeleket találtak, és meggyanúsították a férfit a gyerek és a nő megölésével. A vádlott egy későbbi vallomása során nagyanyja megölését is elismerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.