Sport

A szegedi juniorok Tajvanon korcsolyáztak

A szegedi juniorok Tajvanon korcsolyáztak

2010. január 10., vasárnap
A szegedi juniorok Tajvanon korcsolyáztak

Befejeződött Tajvanon a rövidpályás gyorskorcsolya junior világbajnokság. Az eseményen két szegedi versenyző is részt vett.

Véget ért a Tajvanon megrendezett rövidpályás gyorskorcsolyázó junior világbajnokság, ahol a 8 fős magyar küldöttség a középmezőnyben zárt. A fiatal csapat versenyzői az elvárásoknak megfelelően 20-30. hely közötti eredményeket értek el. A csapat két szegedi versenyzője,

Kónya Zsófia

és

Oláh Bence

egyéniben és váltóban is rajhoz állhatott. Szereplésüket edzőjük,

Szabó Krisztián

így értékelte: „Bencét az első távon egy vitatható keresztezés miatt kizárták, így az összesített eredménye elmarad a várttól, de a másik két távon hozta a formáját így sikerrel zárta a vb-t. Váltóban a pécsi versenyző esett, ezért nem tudtak a nyolc közé kerülni. Zsófi 1500 méteren elesett, ezen a hibán kívül jól versenyzett, az 500 méteres 21. helyezése kiemelkedő” – mondta Szabó Krisztián.

A szegedi versenyzők eredményei

Lányok

500 m:…21. Kónya Zsófia. 1000 m:…33. Kónya Zsófia. Összetett:…34. Kónya Zsófia. Váltó: … 7. Magyarország.

Fiúk

500 m: …28. Oláh Bence. 1000 m:…23. Oláh Bence. Összetett: …36. Oláh Bence. Váltó:…10. Magyarország.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.