Sport

2010 a Sport és Egészség Éve Csongrád megyében

2010 a Sport és Egészség Éve Csongrád megyében

2010. január 21., csütörtök
2010 a Sport és Egészség Éve Csongrád megyében
Csongrád megyében 2010 a Sport és Egészség Éve lesz. A Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták a megye 2010. évi költségvetését, amelynek keretében arról is döntöttek, hogy idén 55 millió forinttal megemelik a sportegyesületek támogatására fordítható keretet.

„A sport a test útján nyitja meg a lelket” –

Szent-Györgyi Albert

mondása a mottója a 2010 a Sport és Egészség Éve Csongrád megyében programnak – jelentette be

Magyar Anna

, a közgyűlés elnöke, aki egyben felkérte

Bohács Zsolt

ötszörös kenuvilágbajnokot, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjét arra, hogy legyen a program nagykövete. Az elnök asszony hozzátette: céljuk, hogy a megyei fiatalságnak megteremtsék a lehetőséget a sportoláshoz, az egészséges életmódhoz. Ebben pedig komoly szerepe van az élsportnak is, mely magával húzza a tömegsportot, mozgásra ösztönöz. Bohács Zsolt Magyar Anna személyes megbízottjaként kapcsolatait és sportdiplomáciai érzékét felhasználva társadalmi munkában segíti a program sikeres megvalósulását. Mint a nagykövet elmondta, azért is tartja nagyon fontosnak a feladatot, mert sportolóként tudja, hogy igazán komoly eredményeket csak akkor lehet elérni, ha komoly támogatás is van mögötte, illetve a megfelelő infrastruktúra is rendelkezésre áll. A Csongrád Megyei Közgyűlés mai ülésén elfogadták a megye 2010. évi költségvetését. Ennek keretében 55 millió forinttal emelték meg a sportegyesületek támogatására fordítható keretet a képviselők. Az érintett egyesületek között van szentesi, makói, mórahalmi, baksi, kisteleki, csongrádi, szegedi, sándorfalvi, csanyteleki, ópusztaszeri és apátfalvi is. Komolyabb támogatásban részesült egyebek mellett a Szegedi VSE szakosztályai, a Tisza Volán Focisuli növendékei és a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák kosárlabdázói. A közgyűlés csütörtöki üléséről és a 2010. évi sporttámogatásokról részletes írásban számolunk be az este folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.