Sport

Sakk: Lékó Péter megszerezte második győzelmét

Sakk: Lékó Péter megszerezte második győzelmét

2010. január 24., vasárnap
Sakk: Lékó Péter megszerezte második győzelmét

Lékó Péter már az ötödik a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló sakk szupertornán A szegedi nagymester a 7. fordulót győzelemmel fejezte be.

A hetedik forduló megszórta a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló sakk szupertorna mezőnyét. Ez annak köszönhető, hogy négy mérkőzés is valamelyik fél győzelmével fejeződött.

Lékó Péter

győzelmével járult hozzá az izgalmakhoz. A szegedi nagymestertől várható volt az egy pont, mivel a világranglista 73. helyezettje, a holland

Smeets

ellen vezette a világos bábukat. Péter győzelmével feljött az ötödik helyre. Hétfőn pihen a mezőny – rá is fér a sakkozókra a lazítás a tengerparti kisvárosban. Kedden folytatódik a torna, akkor Lékó Péter sötéttel játszik a holland

Wely

ellen, aki a 13. a mezőnyben.

Az 7. forduló eredményei

Anand - Ivanchuk 0,5-0,5, Shirov – Carlsen 0,5-0,5, Kramnik - Nakamura1-0, Karjakin – Short 1-0, Dominguez – Wely 0,5-0,5, Lékó – Smeets 1-0, Caruana - S. Tiviakov 1-0.

A szupertorna állása

1. Shirov 6, 2. Carlsen, Kramnik 5,5, 4. Nakamura 5, 5. Lékó, Ivanchuk, Dominguez, Karjakin 4,5, 9. Anand 4, 10. Caruana 3,5, 11. Tiviakov, Short 2,5, 13. Wely 2, 14. Smeets 1,5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.