Sport

Májusban Szegeden is sportágválasztó!

Májusban Szegeden is sportágválasztó!

2010. január 30., szombat
Májusban Szegeden is sportágválasztó!

Májusban a Kisstadionban rendezik az I. Szegedi Sportágválasztó napokat. A mozogni vágyó gyerekek és a felnőttek 50 sportágat próbálhatnak ki.

Igaz, csak májusban rendezik az I. Szegedi Sportágválasztó napokat, de a gyerekeknek és szüleiknek már most érdemes beírni a naptárba a 7-i és a 8-i dátumot. A sportnap célja, mint azt

Kozmann György

kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus elmondta, hogy edzők, élsportolók segítségével és közreműködésével minél többen minél több sportágat kipróbáljanak. Ezután olyan mozgásformát válasszanak maguknak, ami legjobban testhez álló. „A Navi-Med közreműködésének köszönhetően abban is tanácsot tudunk adni, hogy a gyermekeknek testalkata, genetikai adottságai alapján milyen sportágat érdemes választaniuk. 7 éves kortól elvégezhető, egyszerű méréssel meghatározható a várható testalkat, testösszetétel és nagy pontossággal a felnőttkori testmagasság is megbecsülhető. A helyszínen a mérés díjmentes, de a várható nagy érdeklődés miatt húsz oktatási intézményből összesen kétszáz diák mérését tudjuk vállalni” – tájékoztatott Kozmann György, a program médiareferense, a pekingi olimpia egyik hőse, aki a hirtelen elhunyt, legendás olimpiai bajnok,

Kolonics György

kenus társa volt. A szegedi Kisstadionban közel 50 sportággal ismerkedhetnek meg a gyerek májusban. Ennyi sportágat felsorolni sok, hát még kipróbálni! A teljesség igénye nélkül néhány, amivel majd lehet találkozni a sportpályán: kajak-kenu, lovaglás, íjászat, falmászás, korcsolyasportok, jégkorong, teke, búvársport, rögbi, tenisz, táncsport, torna, küzdősportok és labdajátékok. „Az első napon, május 7-én, pénteken 9-től 17 óráig az előre bejelentkező óvodás, általános és középiskolás csoportoknak rendezünk szakmai napot. De ezen a délutánon kettőtől már bárki jöhet. Szombaton szintén várjuk a családokat és az érdeklődőket” – mondta Kozmann György. A rendezvényt színpadi programok is színesítik: vetélkedőket rendeznek, freestyle foci-, aerobik-, kosárlabda-, gyermekfitnesz-, torna- és cselgáncs-bemutatót tartanak. A programok között neves személyiségek érdekes és izgalmas élménybeszámolóját hallgathatják az eseményen részt vevők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.