Egészség

Már nem ápolnak H1N1-es beteget Szegeden

Már nem ápolnak H1N1-es beteget Szegeden

2010. január 21., csütörtök
Már nem ápolnak H1N1-es beteget Szegeden

Már nem ápolnak a Szegedi Tudományegyetem klinikáin olyan beteget, aki bizonyítottan H1N1-fertőzött lenne; három influenzaszerű tünetekkel felvett páciens vizsgálata még folyik – tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

2009. szeptember 30. óta, amikor az első Szegeden ápolt betegről bebizonyosodott, hogy újinfluenzás, az SZTE-n összesen 438 embert ápoltak, akiknek influenzaszerű tünetei is voltak. Közülük 186-an bizonyultak H1N1-pozítívnak. Három betegnél a vizsgálat még folyamatban van. Ez idő alatt az egyetemi ambulanciákon is nagyszámú beteg fordult meg influenzaszerű tünetek miatt, de felvételt nem igényelt az állapotuk – áll az intézmény tájékoztatójában. A betegek közül összesen tizenhét ember – öt férfi, kilenc nő és három 18 év alatti gyermek – hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.