Sport

Tömegverekedés szakította meg a magyar-szerb edzőmérkőzést

Tömegverekedés szakította meg a magyar-szerb edzőmérkőzést

2010. január 25., hétfő
Tömegverekedés szakította meg a magyar-szerb edzőmérkőzést
Tömegverekedésbe fulladt a magyar-szerb vízilabda edzőmérkőzés az újszegedi sportuszodában. Harminc játékos ütötte-verte egymást a medencében. Hosszú percekig állt a játék, de azután folytatódott a mérkőzés. Egy óra kétkapus edzőmeccs után elszabadultak az indulatok a magyar-szerb barátságos vízilabda-mérkőzésen. Addig is sok volt a kiállítás, de hatalmas pofonok nem csattantak el. Majd egy magyar támadásnál Kis Gábort Vanja Udovicsics megütötte, amit Kis viszonzott. Erre több szerb játékos, ahol érte, ott ütötte a magyar centert. Próbálta szétválasztani a feleket Steinmetz Ádám, de nem sikerült, őt is agyba-főbe verték. Az Euroliga-győztes, montenegrói Kotorban játszó vízilabdás jól beszél szerbül, de ez sem hatotta meg az aktuális világbajnok csapat tagjait. „Próbáltam nyugtatni a játékosokat, de úgy éreztem, a szerb vízilabdásokban felidéződtek a római világbajnokság sérelmei. A meccset ugyan ők nyerték, de a mentalitásuk olyan, hogy nem felejtenek, nem nyugszanak. Nem mondom, hogy keresték az alkalmat, de néhány szabálytalanság után benne volt a pakliban, hogy egy-két pofon még a barátságos mérkőzésen is elcsattanhat” – elemezte a közelről átélt helyzetet az olimpiai bajnok magyar játékos.
A Szegedi Rendőrkapitányság sajtóközleményében tájékoztat, hogy az eset kapcsán sajtóértesülés alapján a Büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 170.§ (1) bekezdése szerint hivatalból nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen annak megállapítására, hogy történt-e bűncselekmény.
Miután megérkeztek mindkét oldalról a csapattársak, egyszerre 30 játékos ütötte-verte egymást a medencében. A két szövetségi kapitány nem tudott mit tenni, a parton állva nézte az eseményeket. Percekig eltartott, míg megnyugodtak a kedélyek és folytatódott a találkozó. „A vízilabda kemény, férfias sportág, kisebb összetűzések előfordulnak, de azt egymás között lerendezik a játékosok. Nem volt elegáns a szerbektől, hogy nekirontottak Kis Gábornak. Barátságos, edzés jellegű meccsen ilyen még nem fordult elő” – kommentálta az eseményeket Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A magyar felmentőseregben ott volt a Szeged Beton fiatal játékosa, Török Béla is. Ő is próbálta nyugtatni vehemensebb csapattársait. „Nem nézhettem tétlenül, hogy a szerbek verik a csapattársaimat. Nekem is közbe kellett avatkoznom. Nagyon nehezen nyugodtak meg a játékosok, mindenki kiabált és ráncigálta a másikat. Közben pofonok is csattantak. Azon csodálkozom, hogy nagyobb baj nem lett” – mondta a fiatal szegedi vízilabdás. Valami csoda folytán a verekedésben senki nem sérült meg, pedig a nézőtéren az volt az ember érzése, hogy a mentőnek többször is fordulnia kell. Körülbelül negyedóráig mindkét csapat visszafogta magát, és próbált szabályosan védekezni. A különleges edzőmeccsen nem egyszer a fórokat újrajátszották, a játékvezetők a támadó féltől azonnal nem vették el a labdát, megúszás után újra megkapta a labdát a gólszerző csapat. A két szakvezetés tényleg kitalálta, hogyan lehet tartalmasan eltölteni a két és fél órát, aminek a végén kétszer 15 percben az emberelőnyös helyzetek kihasználását gyakorolhatták a játékosok. A szerbek, amikor rajtuk volt a sor, úgy védekeztek, mintha az életükért küzdöttek volna. Hihetetlen fizikai erőbedobással és összehangoltsággal dolgoztak, szinte minden támadásuk gólt eredményezett. Erre mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány, hogy a szerbekkel való edzőmeccs minden percét ki kell használni, mert rengeteg tapasztalatot lehet szerezni. Kisebb verekedés nélkül a mérkőzés vége sem múlhatott el, Vanja Udovicsics újabb dührohamát már a szerb szövetségi kapitány, Deján Udovicsics sem nézte jó szemmel és kihívta a medencéből. Szerencsére ebből a pofozkodásból nagyobb baj nem lett. A két együttes késő délután ismét edzőmeccset játszott, de már zárt kapuk mögött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.