Bulvár

Lopások gyanúsítottjait fogták el Szegeden

Lopások gyanúsítottjait fogták el Szegeden

2010. január 13., szerda
Lopások gyanúsítottjait fogták el Szegeden

Egyelőre bizonyíthatóan négy esetben volt elkövetője a Homokháton lopásoknak az a két pécsi férfi, akiket szerdán a szegedi rendőrkapitányság munkatársai a Baranya megyei rendőrökkel együttműködve őrizetbe vettek - közölte a város rendőrkapitánya sajtótájékoztatóján Szegeden.

Zélity László

elmondta: a két férfi négy esetben összesen csaknem nyolcszáz ezer forintot zsákmányolt, és kifejezetten pénzszerzés miatt érkeztek a Dél-Alföldre. A két ember ellen hasonló bűncselekmények miatt már indult eljárás. A gyanúsítottakat Pécsen fogták el, társukat még keresik. Vizsgálják azt is, hogy további bűncselekményekhez van-e közük. A részletekről szólva a kapitány elmondta: a gyanúsítottak három alkalommal polgárőrnek, egy alkalommal rendőrnek adták ki magukat, hogy az áldozatoktól pénzt szerezzenek. A hivatalos eljárás látszatát keltve, miután bejutottak az otthonokba, arra kérték a sértetteket, mutassák meg az értékeiket. Két esetben a lakók gyanút fogtak, és nem jutottak pénzhez az elkövetők, de a másik két esetben erőszakot alkalmazva 400 ezer illetve 360 ezer forinttal távoztak. A 31 és 33 éves férfiak nem ismeretlenek a rendőrség előtt. Mindketten többször voltak büntetve hasonló cselekmények - rablás, testi sértés, lopás – miatt. Előzetes letartóztatásukat a szegedi rendőrkapitányság indítványozza, tettükért akár tíz év börtönt is kaphatnak. Mellettük a szegedi rendőrök elfogtak két román állampolgárt is, akik a város környékén autósokat állítottak meg, azzal, hogy pénzt kérjenek tőlük élelemre, de a tartozást később visszafizetik. Ezért cserébe névjegykártyát és arany ékszernek látszó gyűrűt is adtak, melyekről később kiderült, hogy réz utánzat. Az autósoktól átlagban 5-13 ezer forint közötti összegeket szedtek be. Lebuktatásukban a lakosság segítette a rendőrséget. A gyanúsítottak kihallgatták, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat - mondta el Zélity László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.