Sport

Lékó Péter megszerezte első győzelmét

Lékó Péter megszerezte első győzelmét

2010. január 22., péntek
Lékó Péter megszerezte első győzelmét

Győzelemmel zárta a hatodik partiját Lékó Péter a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló sakk szupertornán. A szegedi sakkozónak ez volt az első győzelme.

Két helyet lépett előre a szegedi

Lékó Péter

a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló sakk szupertornán. A legjobb magyar sakkozó a fehér bábukat vezette az olasz

Caruana

ellen, aki az 51. a világranglistán. Lékó egy pillantig sem hagyta nyugodni ellenfelét és kidomborodott nagyobb tudása. A szegedi nagymester nem véletlenül a 12. rangsorban. Péter győzelmével két helyet lépett előre, és a hetedik helyen áll. Szombaton Lékó Péter sötét bábukkal próbál pontot szerezni a holland

Tiviakov

ellen. Az eddig száz százalékos spanyol

Shirov

, döntetlent játszott az angol

Shorttal

, de továbbra is vezeti a mezőnyt.

Az 6. forduló eredményei

Anand – Carlsen 0,5-0,5, Ivanchuk – Nakamura 0,5-0,5, Shirov – Short 0,5-0,5, Kramnik – Wely 1-0, Karjakin – Smeets 0,5-0,5, Dominguez – Tiviakov 1-0, Lékó – Caruana 1-0.

A szupertorna állása

1. Shirov 5,5, 2. Nakamura, Carlsen, Ivanchuk, Kramnik 4, 6. Dominguez 3,5, 7. Lékó, Karjakin, Anand 3, 10. Caruana, Tiviakov, Short 2, 13. Wely, Smeets 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.