Sport

Lékó két ponttal a kilencedik

Lékó két ponttal a kilencedik

2010. január 21., csütörtök
Lékó két ponttal a kilencedik

Egymásután négyszer remizett Lékó Péter a hollandiai sakk szupertornán. A szegedi sakkozó továbbra is a kilencedik helyen áll.

A hollandiai Wijk aan Zeeben zajló sakk szupertornán a szegedi

Lékó Péter

, a világranglista harmadik helyezettjével, az indiai

Ananddal

játszott. A két sakkozó kiválóan ismeri egymást, hiszen volt olyan időszak, amikor együtt edzettek. Péter a világos bábukat vezette és ismét döntetlent ért el. A szegedi nagymesternek egymásután ez volt a negyedik remije és a kilencedik helyen áll. Lékó Péter pénteken az olasz Caruana ellen a fehér bábukat vezeti. A spanyol

Shirov

egyszerűen nem tud hibázni, ötből öt meccset nyert és már másfél pont előnnyel vezet a norvég zseni

Carlsen

, az amerikai

Nakaruma

és az ukrán

Ivanchuk

előtt.

Az 5. forduló eredményei

Lékó – Anand 0,5-0,5, Caruana - L. Dominguez 0,5-0,5, Tiviakov – Karjakin 0,5-0,5, Smeets – Kramnik 0-1, Wely – Shirov 0-1, Short – Ivanchuk 0,5-0,5, Nakamura – Carlsen 0,5-0,5.

A szupertorna állása

1. Shirov 5, 2. Nakamura, Carlsen, Ivanchuk 3,5, 5. Kramnik 3. 6. Karjakin, Dominguez, Anand 2, 5, 9. Lékó, Caruana, Tiviakov 2, 12. Short,5, 13. Wely 1, 14. Smeets 0,5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.