Sport

Labdarúgás: megkezdte a munkát a Tisza Volán SC Szeged

Labdarúgás: megkezdte a munkát a Tisza Volán SC Szeged

2010. január 8., péntek
Labdarúgás: megkezdte a munkát a Tisza Volán SC Szeged
Nem sokat pihenhettek Szeged első számú labdarúgócsapatának játékosai: Buchholcz Gábor vezetőedző csütörtökön este már edzést vezényelt a Volánnak a Felső Tisza parti stadionban. Elindult tehát a két hónapos felkészülés, melynek során a március első hétvégéjén esedékes bajnoki rajtig csaknem egy tucat edzőmeccs is vár Huszárikékra. Remek hangulatban vágtak neki az alapozásnak az NB III Alföld csoport 4. helyén tanyázó alakulat futballistái. Az első 2010-es tréningen némi hó is fogadta a pályán a kék-feketéket, ami jelezte, hogy az előttünk álló hetekben bizony nemcsak a Buchholcz Gábor által kiosztott feladatokkal, hanem az elemekkel, az időjárás viszontagságaival is meg kell majd küzdeniük a fiúknak. A január 14-éig tartó rávezető időszakot követően a jövő hét végétől következnek az igazán izzasztó edzések, melyek monotonitását csaknem egy tucat felkészülési mérkőzéssel töri meg a Volán (ellenfelek és időpontok a keretes írásban). Buchholcz Gábortól megtudtuk: az első napok arról szólnak, hogy a karácsonyi, illetve szilveszteri szusszanást követően mindenkinél újra a labdáé legyen a főszerep. Január végéig még a kispályázás is engedélyezett azok számára, akik a különböző teremtornákon kamatoztatják tudásukat. Jövő pénteken heti öt edzéssel veszi kezdetét a kemény fizikai és technikai képzés. Február elejétől már főleg a technikai és a taktikai elemek csiszolásán lesz a hangsúly, ekkortól kedden és csütörtökön délelőtt is tréningeznek majd Dargó Balázsék. E hónap második hetében a legsűrűbb a program: pár napon belül négy edzőmeccsre is sor kerül, melyeket követően a mester kialakítja a tavaszi keretet.

Edzőmeccsek

A tervek szerint az alábbi mérkőzéseken lép majd pályára a felkészülési időszakban a Tisza Volán SC Szeged: január 30.: Tisza Volán SC Szeged – Baja február 3.: Tisza Volán SC Szeged – Izsák február 6.: romániai ellenfél (szervezés alatt) február 7.: Tisza Volán SC Szeged – Ásotthalom február 10.: Makó FC – Tisza Volán SC Szeged február 13.: Tisza Volán SC – Kecskeméti TE február 14.: Tisza Volán SC Szeged – Mórahalom február 18.: Tisza Volán SC Szeged – Mezőhegyes február 20.: romániai ellenfél (szervezés alatt) február 24.: Tisza Volán SC Szeged – Soltvadkert február 27.: Tisza Volán SC Szeged – Battonya
Természetesen lesznek változások az őszhöz képest, mind a távozási, mind az érkezési oldalon több név is szerepel. Mint az az együttes évzáróján elhangzott: a Volán több poszton is szeretne erősíteni. Elsősorban belső középpályást és góllövő csatárt keresnek, akik segíthetnek a dobogós álmok valóra váltásában. Nos, úgy tűnik, a középpályát sikerül majd még masszívabbá tenni, hiszen Szegeden folytatja pályafutását két saját nevelésű futballista, az U18-as válogatott Vágó Levente (Algyőről érkezik) és Vastag Szabolcs (Sándorfalváról tér haza). A rutinos Tóth Lukács (legutóbb Algyő) is itt gyakorol majd a következő hetekben, s ha a felek elképzelései megegyeznek, könnyen lehet, hogy ő is Volán-mezt ölt tavasszal. Természetesen további labdarúgókkal is tárgyalásban áll még a klub, a többségük – árulta el Buchholcz Gábor – szintén szegedi nevelésű, kötődésű. Komoly fejtörést okoz Dongó Dénes ügye: a kapus derékbántalmaira nem találnak magyarázatot az orvosok. Ha állapota belátható időn belül nem javul, elképzelhető, hogy egy hálóőr után is kell majd nézni. Jó hír viszont, hogy Vida Gergely február közepén visszatér Angliából, s újra elfoglalja helyét a védelemben. Szükség is van játékára, hiszen a hátsó alakzatból ebben a félévben is külföldön teljesíti egyetemi tanulmányi kötelezettségeit két fiatal: Barna Dávid és Szabó Attila meg sem álltak Norvégiáig (nem csoda, hogy Buchholcz Gábor egy balbekket is szeretne a Tisza-partra csábítani...). A további távozók Bárdosi Nándor és Szlobodnyik Gábor (Ásotthalom), illetve Udvari Szabolcs (Mórahalom) lehetnek, s rajtuk kívül akadnak majd olyanok is, akik a keretszűkítésnek esnek áldozatul. Az első edzőmeccset január 30-án vívja majd a Tisza Volán SC Szeged. A januári-februári ellenfelek között lesznek megyés alakulatok, de erősebb riválisok (Baja, Kecskemét, Battonya, román II. osztályú gárdák) is. A cél, hogy valamennyi játékosnak minél több lehetőséget adhasson Buchholcz Gábor. A csapat felkészülését természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a SZEGEDma.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.