Sport

Labdarúgás: helytállt a megyei vegyes a szerbek ellen

Labdarúgás: helytállt a megyei vegyes a szerbek ellen

2010. január 30., szombat
Labdarúgás: helytállt a megyei vegyes a szerbek ellen

Remek hangulatú barátságos meccset játszott szombat este a Felső Tisza parton a több Csongrád megyei labdarúgócsapatból összeállított "vegyes" a szerb I. ligában szereplő, 2008-as szerb kupadöntős FK Zemunnal szemben. Megyénk fiai bátran küzdöttek, méltó ellenfelei voltak az erősebb együttesnek.

Az FK Zemun végül 1-0-s félidőt követően 4-0-ra nyerte a mérkőzést. A "hazai" alakulatban, melyet

Sahin-Tóth Dezső

és

Orosházi László

vezettek, a Mórahalom, a Kistelek, a Sándorfalva, a Tiszasziget és a SZVSE-Gyálarét játékosai szerepeltek. A két edző 16 játékost toborzott a találkozóra, mely az edzőpartnert kereső szerb gárda kezdeményezésére jött létre. Megyénk csapatai összefogtak, s úgy döntöttek, közösen állítanak ki egy együttest a Zemun ellen. Sahin-Tóth Dezső portálunknak nyilatkozva éppen ezt említette a legnagyobb pozitívumként: rendkívül fontos a megyei csapatok összefogása, csak ez viheti előre az itteni labdarúgást. "Akik vállalták ezt az estét, bátran és lelkesen futballoztak, csak dicsérni tudom őket. A Zemun, ahogy vártuk, dinamikusan, erőteljesen és szervezetten focizott, de amennyire lehetett, igyekeztünk partnereik lenni. Becsülettel harcoltak a srácok, s egészen a 45. percig ki is húztuk gól nélkül. Az összecsapást követően is együtt maradt a társaság, igazán pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak" - árulta el a SZVSE-Gyálarét vezetőedzője. A vendéglátóknál pályára lépett

Krajczár István

is, a Szeged, az Algyő és a Balástya korábbi kitűnősége. "Nálunk amatőrök fociztak, sőt, én már szögre is akasztottam a cipőt, az ellenfél pedig nem is oly régen kupadöntőt vívott a Partizan Belgráddal. A Zemun fiatalokból áll, agresszív, gyors, rövid passzos játékot játszik, kiváló csapat. Ennek ellenére úgy gondolom, nem vallottunk szégyent, remekül helytálltunk kilencven percen át. A kapcsolatteremtés szempontjából mindenféleképpen sikeresnek érzem ezt a kezdeményezést, a megyei foci csak az összefogás által erősödhet!" - fejtette ki a SZEGEDma.hu-nak Krajczár.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Csongrád megyei „vegyes” – FK Zemun (szerb) 0-4 (0-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion.

Csongrád megye:

Szűcs – Szigeti, Illés, Kiszner, Bitó A., Takács, Krajczár, Lóczi P., Siha, Daróczi, Illés T. Cserék: Farkas Cs., Szőri, Sebők, Papdi, Bagdi. Edzők: Orosházi László, Sahin-Tóth Dezső.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.