Bulvár

Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra

Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra

2010. január 6., szerda
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra
Kilépett a Tisza a szegedi rakpartra, a folyó vízszintje szerda reggel 577 centiméter volt - tájékoztatta az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t. A tetőzés már a hétvégén bekövetkezhet, az elsőfokú készültség - 650 centiméter - alatti értékkel - tette hozzá Keller Péter. Mint elmondta, a marosi árhullám gyorsabb és kisebb hozamú levonulása miatt a következő néhány napon a Tisza szegedi áradása is mérsékeltebb lesz a vártnál. Feljebb a folyón az áradás valószínűleg folytatódni fog, emiatt a hétvégén Mindszentnél az elsőfokú készültségi szint - 650 centiméter - feletti, Csongrádnál a készültségi szint körüli vízállások alakulhatnak ki - közölte a szakember.
Szerda reggel a Hármas-Körös bal partján, Szarvasnál másodfokú készültséget rendeltek el, a Szentes-öcsödi árvízvédelmi szakasz teljes hosszán pedig elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Az igazgatóság működési területén jelenleg 6 belvízvédelmi szakasz 17 szivattyútelepén van elsőfokú belvízvédelmi készültség érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.