Bulvár

Kék hírek: lopott bankkártya és hamis euró

Kék hírek: lopott bankkártya és hamis euró

2010. január 9., szombat
Kék hírek: lopott bankkártya és hamis euró

Lakossági bejelentés alapján fogták el a szegedi rendőrök azt a két román állampolgárt, akik miután ellopták egy férfi pénztárcáját, a benne lévő bankkártyával készpénzt próbáltak felvenni. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai pedig hamis eurót találtak egy afgán fiúnál – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az előbbi ügyben a sértett a déli órákban érkezett feljelentést tenni a Szegedi Rendőrkapitányságra. Elmondta, hogy amíg az egyik szegedi áruházban vásárolt, vélhetően zseblopás módszerével elvitték a pénztárcáját, benne személyes okmányaival, illetve bankkártyájával. A férfi letiltatta a kártyáját a bankájánál, ezután pedig bement a rendőrségre. Miközben folyt a kihallgatása, SMS-t kapott a telefonjára arról, hogy valaki sikertelenül próbált meg pénzt felvenni a bankkártyájával. Ezzel párhuzamosan a rendőrség 107-es segélyhívószámán egy szemfüles állampolgár bejelentette, hogy két férfi gyanúsan viselkedik az egyik ATM-nél: egyikőjük járó motorral várakozik, míg a másik az automatánál téblábol. A helyszínre irányított rendőrök igazoltattak egy 27 és egy 30 éves temesvári férfit. Előállításuk során kiderült, hogy arról a két román állampolgárról van szó, akik a lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók, és a sértett bankkártyájával igyekeztek pénzt felvenni. A Szegedi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette. Hamis eurót találtak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai annál a 16 éves afgán fiúnál, akit három társával együtt a kisszéksósi úton fogtak el tegnap hajnalban a határrendészek. Az igazoltatás során egyikőjük sem rendelkezett semmilyen okmánnyal, így előállították őket. A ruházatátvizsgálás közben a 16 éves fiútól előkerült egy 20 eurós bankjegy, amiről kiderült, hogy hamis. Kihallgatása során azt mondta, hogy a pénzt hazájából hozta magával. Ellene pénzhamisítás bűntette miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.