Bulvár

Kék hírek: késelés, verekedő körözött és lopás

Kék hírek: késelés, verekedő körözött és lopás

2010. január 18., hétfő
Kék hírek: késelés, verekedő körözött és lopás

Önként jelentkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a hétvége során az a férfi, aki a megalapozott gyanú szerint részt vett a csütörtök délutáni szegedi késelésben - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 26 éves szegedi fiatalembert életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mint ismert, csütörtökön az egyik szegedi szálláshelyen egy 39 éves férfi anyagi jellegű vitába keveredett három férfival, majd az egyikük kést rántott és megszúrta a sértettet, aki életveszélyesen megsérült. A rendőrök néhány órán belül elfogtak két férfit – apát és fiát -, akiket őrizetbe is vettek, míg harmadik társukat tovább keresték. A 26 éves fiatalember ezután jelentkezett önként. Nem bírt magával a dorozsmai piacon egy tiszalúci lakos, és egy férfit is megütött. Ezért kértek rendőri segítséget a biztonsági szolgálat munkatársai vasárnap. Az intézkedés alá vont férfi ellenszegült a rendőri intézkedésnek, mint kiderült azért, mert körözik. Az 51 éves tiszalúci férfi a piac büféjében előzetes szóváltást követően megütött egy másik férfit, majd a vásártéren is erőszakosan viselkedett, mindenkibe belekötött. A helyszínre irányított rendőrök igazoltatták a férfit, aki azt mondta, hogy a személyi igazolványa az autójában a piac másik oldalán van. Az egyenruhások közölték, hogy elkísérik a kocsijához és megkérdezték, hogy melyik az övé. Erre a férfi azt válaszolta, hogy „ott minden autó az övé”. A férfi ezután hangosan kiabálni kezdett, majd megpróbálta magát kivonni az intézkedés alól. A rendőrök ekkor megbilincselték, majd ellenőrizték az adatait. Ekkor derült ki, hogy a Szerencsi Rendőrkapitányság magánlaksértés miatt elfogását rendelte el. A férfit előállították, és garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A további sorsáról a körözést elrendelő hatóság dönt. Egy rutin igazoltatás során bukott le két 18 éves fiatalember Szegeden, akik korábban Bács-Kiskun megyében loptak el egy autót. A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a Kálmány Lajos utcában állítottak meg egy Audi 80-as személygépkocsit rutin ellenőrzés céljából mára virradó éjszaka. Az intézkedés során megállapították, hogy az autó 18 éves sofőrje nem rendelkezik vezetői engedéllyel és eltiltás hatálya alatt is áll. Mivel a vezető és utasa is zavartnak tűnt az intézkedés ideje alatt, ezért a járőrök tüzetesen átvizsgálták az autót. Ekkor tűnt fel nekik, hogy a gépjármű indítókapcsolója szét van szerelve. A rendőrök kérdőre vonták a fiatalokat, miközben lekérték az autó adatait is. Ekkor derült ki, hogy a kocsi más nevén van, amire szintén nem tudtak elfogadható magyarázatot adni. Amikor megtudták, hogy a rendőrök felveszik a kapcsolatot a jármű tulajdonosával, beismerték, hogy azt a Kiskunhalasról lopták el. A tulajdonos egyébként addigra még nem tett feljelentést, így a kocsi nem szerepelt a körözési nyilvántartásban. A két 18 éves fiatalembert a szegedi rendőrök előállították. Lopás bűntette miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.