Bulvár

Kék hírek: édesszájú tolvaj egy hipermarketben

Kék hírek: édesszájú tolvaj egy hipermarketben

2010. január 7., csütörtök
Kék hírek: édesszájú tolvaj egy hipermarketben

Notórius bolti tolvajt vontak eljárás alá a szegedi rendőrök szerdán késő délelőtt, de körözöttekbe is belebotlottak a rend őrei, egy mórahalmi fiatalember pedig tollal "javította" járműve műszaki érvényességét - tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy 53 éves férfi az egyik hipermaketben lopással próbálkozott, ám sikertelenül, hiszen a biztonsági szolgálat munkatársai kiszúrták őt, így az ellopni kívánt termékek táskájából előkerültek. A férfi – aki egyébként Budapestről érkezett városunkba -, nem kevesebb, mint 141 doboz édesítőszert akart fizetés nélkül az áruházból kicsempészni, melyek értéke közel 70.000 Ft. Feltehetően pénzzé akarta volna ezt tenni, hiszen még ha teljesen áttért is a cukormentes életre, ez akkor is több ember egész életre szóló édességszükségleteire lenne valószínűleg elegendő. Előállítását követően kiderült, hogy vele szemben több Pest megyei rendőrhatóság is eljárást folytat hasonló bűncselekmények miatt, szóval e nagy tételű cukorpótló ily módon történő beszerzése nem az első próbálkozása volt. A férfit kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette. Három körözött személyt is elfogtak a szegedi rendőrök csütörtökön. Egyikük úgy próbálta megtéveszteni az őt igazoltató járőröket, hogy más, valós személy nevét mondta be. Pechjére azonban korábbi ügyei miatt már jól ismerték a 33 éves férfit, így nem hittek neki. Valós adatainak beellenőrzésekor kiderült, nem véletlenül akart más néven bemutatkozni: több bűncselekmény miatt is körözi őt ugyanis a rendőrség. Előállítását követően a rendőrség őrizetbe vette. A másik körözött elfogása sem ment zökkenőmentesen. A bíróság által keresett férfi amikor meglátta a közeledő polgári ruhás rendőröket, el akart menekülni, azonban a jó kondícióban lévő zsaruk gyorsan utolérték őt. Arra a kérdésükre, hogy miért akart elfutni azt mondta, hogy azt hitte, valamelyik haragosa eredt a nyomába. Nehezen hihető válasz volt ez, hiszen már többször is volt dolga a körözési csoport munkatársaival, és így kölcsönösen ismerték már egymást. Mindenesetre az elkövetkezendő napokban nem kell tartania az állítólagos haragosoktól, hiszen jelenleg a rendőrség vendégszeretetét élvezi. Sajátos módon dokumentálta le járműve műszaki érvényességét egy 21 éves domaszéki fiatal, akit szerdán este Roverjével Kiskundorozsmán vontak közúti ellenőrzés alá a járőrök. Igencsak meglepődtek, amikor igazoltatásakor az átadott fogalmi engedélyben a gépkocsi műszaki érvényességének idejét piros tollal átjavították. (Feltehetően még az iskolából emlékezett arra, hogy javítani piros tollal szokás). A fiatalembert a rendőrök előállították, kihallgatása során arra hivatkozott, hogy bár levizsgáztatta a gépkocsit, nem tudta, hogy ezt hivatalosan be kell jegyeztetni, így úgy gondolta, elegendő, ha saját kezűleg teszi azt meg. Ez viszont közokirat-hamisításnak minősül, vele szemben büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.