Közélet

Horvátország szerint Szerbia nem nyerhet pert

Horvátország szerint Szerbia nem nyerhet pert

2010. január 6., szerda
Horvátország szerint Szerbia nem nyerhet pert

Ivo Josipović, a horvát Szociáldemokrata Párt államfőjelöltje szerint Szerbiának nincs esélye arra, hogy pert nyerjen Horvátországgal szemben a népirtással kapcsolatos ellenkeresetében - írja a Beta hírügynökségre hivatkozva a VajdaságMa hírportál.

„Nincs rá elméleti esély sem, hogy bebizonyítsák a genocídiumot” - mondta

Josipović

a spliti választási nagygyűlésen. Szerinte a két ország közötti megállapodás lehetséges, ha Szerbia eleget tesz a horvát követelményeknek. Anélkül nem megy a dolog.

Milan Bandić

független horvát államfőjelölt hétfőn este kijelentette, hogy Zágráb és Belgrád között minden gond megoldódik abban a pillanatban, amikor „valamelyik szerbiai politikus elmegy Vukovárra.” Bandić külföldi újságíróknak tartott sajtóértekezletén azt sugallta belgrádi kollégáinak, hogy „tegyék meg azt, amit

Willy Brandt

megtett”. Bandić szerint Zágráb és Belgrád együttműködése stratégiai fontosságú, lényeges a régió jövője szempontjából is, függetlenül attól, hogy „

Slobodan Milošević

vezetésével nagyszerb agresszió történt”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.