Bulvár

Helikopterről is ellenőriztek Röszkénél

Helikopterről is ellenőriztek Röszkénél

2010. január 11., hétfő
Helikopterről is ellenőriztek Röszkénél

Közel húszezer járművel, több mint ötvenezer ember lépett át a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen a hétvége alatt - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A szolgálatszervezésnek köszönhetően nem alakult ki egy órát meghaladó várakozás. A határrendészek és a vám- és pénzügyőrség munkatársai teljes kapacitáson működtették az átkelőt. A forgalmat helikopterről is ellenőrizték a rendőrök.

A megnövekedett forgalom mellett a jogsértő cselekmények is szép számmal adtak munkát a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségnek. Az átkelőn 25 embert irányítottak vissza, mivel nem rendelkeztek érvényes úti okmánnyal, vagy egyéb okból nem tettek eleget a beutazás feltételeinek. Hét esetben beutazási és tartózkodási tilalom alatt álló jelentkezett belépésre, és három lejárt műszaki engedéllyel próbálkozó autóst is feljelentettek. Erős volt a migrációs nyomás is: a hétvége alatt két szomáliai és 13 afgán állampolgárt – köztük négy gyereket – fogtak el, akik valamennyien illegálisan lépték át az államhatárt. Valamennyien menekültkérelmet terjesztettek elő. Egy szlovén állampolgárt azért állítottak elő a határrendészek, mivel a forgalmi engedélyben átírta az autó alvázszámát, míg egy albán nő az anyósülés mögött megbújva próbált bejutni a schengeni övezetbe. Elmondása szerint lejárt az útlevelének érvényessége. Férje ellen embercsempészet miatt indult eljárás. Egy Olaszország által körözött Jaguárt is felfedtek a határrendészek, amivel egy szerbiai férfi próbált belépni Magyarországra. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az olasz hatóságok keresik az autót, mivel korábban azt ellopták. A férfit előállították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.