Bulvár

Hamis márkajelzésű ruházati termékeket foglaltak le a vámosok Röszkén

Hamis márkajelzésű ruházati termékeket foglaltak le a vámosok Röszkén

2010. január 13., szerda
Hamis márkajelzésű ruházati termékeket foglaltak le a vámosok Röszkén

Háromezer, hamis márkajelzésű felsőruházati terméket találtak a vámosok Röszkén egy lengyel kamionban, a húszmillió forint értékű szállítmányt lefoglalták - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

A lengyel kamion még kedden jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőnél - mondta

Némedi Varga Éva

. A pénzügyőrök az okmányok szerint Szerbiából Szlovákiába textiltermékeket szállító teherautó rakományát tételesen ellenőrizték. A raktérben a fuvarokmányon feltüntetett, márkajelzés nélküli ruházati termékek között háromezer, egy neves sportszergyártó jelzésével ellátott felsőt találtak. A szakértő véleménye szerint a jelzés alkalmas a gyanútlan vásárlók megtévesztésére, s a termék hamisítványnak minősül. A vámhatóság a csaknem 20 millió forint értékű szállítmányt lefoglalta, s áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indított - tudatta az őrnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.