Egészség

H1N1: újabb két haláleset Szegeden

H1N1: újabb két haláleset Szegeden

2010. január 15., péntek
H1N1: újabb két haláleset Szegeden

Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött férfi és egy 17 éves fiatal Szegeden, mindketten súlyos alapbetegséggel is küzdöttek - közölte a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) pénteken az MTI-vel.

Az SZTE klinikai központjának tájékoztatása szerint a náluk ápolt betegek közül eddig tizenöt ember - öt férfi, nyolc nő és két gyerek - halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával. Péntek délután Szegeden tizenegy olyan beteget - öt férfit, öt nőt és egy gyereket - kezeltek, akinek a szervezetében kimutatták a H1N1 vírust. Közülük hárman szorulnak intenzív ellátásra, kettejüket lélegeztetni kell. Szegeden 2009. szeptember 30-a óta - akkor észlelték az első újinfluenza-fertőzést - összesen 421 embert ápoltak influenzaszerű tünetekkel, közülük 185 bizonyult H1N1-pozitívnak, nyolc felvett betegnél a vizsgálat még folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.