Gazdaság

Fidesz: sikertelen lesz az egyszerű foglakoztatás bevezetése

Fidesz: sikertelen lesz az egyszerű foglakoztatás bevezetése

2010. január 9., szombat
Fidesz: sikertelen lesz az egyszerű foglakoztatás bevezetése

A tavaly év végén elfogadott egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény nem járul hozzá a szürke- és a feketegazdaság visszaszorításához a Fidesz szerint – számolt be az InfoRádió.

Az alkalmi munkavállalás szabályainak a megváltoztatására azért volt szükség, mert az alkalmi munkavállalói (AM) könyvekkel sok volt a visszaélés. Ám mint

Font Sándor

, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke elmondta, az új törvény a korábbinál jóval magasabb munkáltatói terheket tartalmaz, így alig akad majd olyan, aki szerződést köt az alkalmi munkavállalókkal. Korábban az AM-könyvvel foglalkoztatottak órabérének 16-30 %-át tette ki a munkáltató által vásárolt közteherjegy, az áprilistól életbe lépő szabályozás ellenben – a mezőgazdasági növénytermesztés kivételével – minden alkalmi munkát 62,5 %-os adóval és járulékkal terhel. A Fidesz szerint nem lesz hatékony az új szabályozás, ezért törvénymódosítást nyújtanak be, hogy csak 2011-től lépjen életbe a törvény, így lenne idő egy hatékonyabb rendszer kidolgozására.

További részleteket a témáról ITT olvashat

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.