Gazdaság

Felsővezeték-szakadás: 60-70 perces késés több vasútvonalon

Felsővezeték-szakadás: 60-70 perces késés több vasútvonalon

2010. január 25., hétfő
Felsővezeték-szakadás: 60-70 perces késés több vasútvonalon

A Kőbánya-teherállomáson leszakadt felső vezeték miatt 60-70 perces késéssel közlekednek a vonatok több vonalon - közölte a MÁV hétfőn reggel az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalak közös szakaszán, Kőbánya-teherállomáson leszakadt a felső vezeték, emiatt a Nyugati pályaudvaron 25 percig nem volt feszültség. A vonatok jelenleg állnak, illetve a Nyugatiból néhány vonatot az újszászi vonalon, kerülő útirányon át közlekedtetnek. A monori helyi személyvonatok nem járnak, helyettük a Kőbánya-Kispestről induló, zónázó vonatokat állítják meg minden állomáson - áll a közleményben. A Nyugati pályaudvarról az utasok Kőbánya-Kispestig a BKV 3-as metróját vehetik igénybe, bérlettel és arcképes igazolvánnyal. A vezeték teljes helyreállítását a déli órákra ígérik a szakemberek. A menetrend szerinti közlekedés csak a késő délutáni, illetve esti órákra állhat helyre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.