Egészség

Csongrád megyében legnagyobb az ápolóhiány

Csongrád megyében legnagyobb az ápolóhiány

2010. január 8., péntek
Csongrád megyében legnagyobb az ápolóhiány

Lassan több ápoló hagyja el Magyarországot, mint ahányan végeznek egy évben; az országos adatok szerint Csongrád megyéből hiányzik a legtöbb ápoló - írta pénteken a Délmagyarország.

A napilapnak nyilatkozó

Irinyi Tamás

, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád megyei elnöke szerint olyan súlyos a helyzet, hogy már most képtelenség pótolni a nyugdíjba vonulókat. Olyan kevesen vannak, és olyan sok a munka, hogy például az ápolóknak súlyosan meg kell szegniük a szakma szabályait ahhoz, hogy el tudják látni a betegeket. A hivatásukból eredő legfőbb feladatukat, hogy a rájuk bízott beteg félelmét, szorongását csökkentsék, időhiány miatt képtelenek ellátni - mondta a lapnak. Az uniós csatlakozás évében 3318 ápoló vett részt a fekvő- és integrált járóbeteg-ellátásban a megyében, négy évvel később már csak 2779-en. Románia EU-csatlakozása óta pedig már az ott végzettek sem jönnek, sőt magyar ápolókat hívnak a határ menti településekre dolgozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.