Egészség

Büntetik a drágább gyógyszereket felíró orvosokat

Büntetik a drágább gyógyszereket felíró orvosokat

2010. január 11., hétfő
Büntetik a drágább gyógyszereket felíró orvosokat

Önköltséges képzésre „ítéltek” 181 orvost, akik az átlagosnál drágább gyógyszereket írtak fel betegeiknek – írja a Népszabadság. Az úgynevezett korbácsrendeletet tavaly augusztusban élesítették, vagyis az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) azóta figyeli árgus szemekkel az orvosok gyógyszerfelírásait.

A lap arról számol be, hogy a most megbüntetett orvosok szinte kivétel nélkül idősebbek, több szakvizsgával rendelkeznek, vagyis elve jól képzettek. Az OEP többször ígérte a szankciót az elmúlt másfél évben, ám most először büntetik az orvosokat. Az Egészségbiztosítási Pénztár négy szakterületet vizsgál, a gyomorbántalmakra, a cukorbetegségre, a magas vérnyomásra, valamint vérzsírcsökkentésre felírt szereket. Azokat küldi most az OEP továbbképzésre, akik az átlagosnál 50%-kal drágábban kezelik betegeiket. A megbüntetettek szerint ők a szabályokat alkalmazták a szövődmény- és mellékhatásmentes gyógyulás érdekében – írja a Népszabadság. A továbbképzésnek azért sem látják értelmét az orvosok, mert azok a szakmai tekintélyek tartják majd meg azt, akiknek az útmutatóit követték a most megbüntetettek.

További részleteket ITT olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.