Közélet

Botka téli pihenője – a Fidesz bírálja a dőzsölést

Botka téli pihenője – a Fidesz bírálja a dőzsölést

2010. január 12., kedd
Botka téli pihenője – a Fidesz bírálja a dőzsölést
Míg a magyar gazdaság, így a szegedi is a padlón van, eközben szeged MSZP-s polgármestere a trópusokon dőzsöl – mondta Gyimesi László, a szegedi Fidesz elnöke keddi sajtótájékoztatóján. A szervezet elnöke szerint megtévesztették a szegedieket. Elhallgatták ugyanis a téli kirándulást, mintegy azt a látszatot keltve, hogy csak belföldön pihennek. A Magyar Szállodaszövetség felmérése szerint a magyarok 69%-a tavaly belföldi utazást sem engedhetett meg magának. Az üdülési csekkre kivetett 25%-os adó, aminek a bevezetését Botka László is támogatta, végső csapást mér a belföldi turizmusra – hangzott el a sajtótájékoztatón. „A munkanélküliek száma 2006 óta 50%-kal emelkedett Szegeden, és sokan azt kalkulálják, hogy miként tudják kifizetni a megemelkedett közszolgáltatások díjait. Eközben Szeged polgármestere az afrikai nyárban piheni ki a kormányzati válság fáradalmait. Annak a válságnak a fáradalmait, melybe az MSZP sodorta az országot” – fogalmazott Gyimesi László. Ráadásul szolgálati autó és sofőr várta a Ferihegyre magánútjáról visszaérkező politikust.
A Magyar Szállodaszövetség adataira hivatkozva a szegedi Fidesz elnöke elmondta, hogy 2008-hoz képest tavaly félmillióval több embernek nem tellett arra, hogy akár egy napra is elutazzon pihenni. Az üdülési csekkel kapcsolatban pedig azt hangsúlyozta Gyimesi, hogy ennek megadóztatása végső csapást mér a belföldi turizmusra, hiszen az üdülésre utazó magyarok háromnegyede részben ebből finanszírozta nyaralását. „Zanzibár fontosabb, mint Pécs” – jelentette ki a szegedi Fidesz elnöke. Mint elmondta, Szeged városvezetése szeret abban a szerepben tetszelegni, hogy társszervezője a pécsi programoknak, a polgármester mégsem vett részt a vasárnapi megnyitón, melyre személyesen őt hívták meg. „A szegedi turisztikai szezon szempontjából stratégiai jelentőségű pécsi megnyitó helyett Botka a Zuschlag János által is kedvelt Zanzibárt választotta” – tette hozzá. Gyimesi László arra is felhívta a figyelmet, hogy a polgármester téli pihenését kevés szegedi engedhette volna meg magának, hiszen például egy kezdő orvos egy teljes évi fizetéséből futná ilyen útra. Emiatt sem érti Gyimesi, hogy Botka miért háborodik fel az utazását firtató kérdéseken.

Városháza: a Fidesz csak a polgármester személyét támadja

A Fidesz sajtótájékoztatójára Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetje a következő sajtóközleménnyel reagált: Botka László és családja a karácsonyi ünnepeket a Mátrában töltötte. Ezt követően feleségével külföldi üdülésre utazott. A polgármester és neje utoljára 2006-ban töltötte a téli szabadságát külföldön. A Fidesz politikusaival ellentétben mi nem vagyunk kíváncsiak arra, hogy az elmúlt években az ellenzék polgármesterei, országgyűlési- és önkormányzati képviselői és családtagjaik hol nyaraltak és ez mennyibe került. Világosan látszik, hogy a szegedi Fidesz ezen a választáson sem képes hiteles és felkészült ellenjelöltet állítani, sem értékelhető, színvonalas politikai alternatívát nyújtani. Ezért tevékenysége továbbra is kimerül a polgármester személyének és családjának egyre hitványabb támadásában. Szeged, 2010. január 12. Szabó Sándor kabinetfőnök

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.