Közélet

Benzintender: Hódmezővásárhely továbbra is a Mol-nál tankol

Benzintender: Hódmezővásárhely továbbra is a Mol-nál tankol

2010. január 11., hétfő
Benzintender: Hódmezővásárhely továbbra is a Mol-nál tankol

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala nem kötött szerződést az OMV-vel üzemanyag beszerzése tárgyában - szögezi le az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében a település jegyzője, hozzátéve: az üzemanyagot a Mol-tól szerzik be.

Korsós Ágnes

közleményében jelzi, hogy Hódmezővásárhely üzemanyag-beszerzésével kapcsolatban több olyan nyilatkozat jelent meg, amely nem tényszerű. Az üzemanyag-beszerzés 2005 óta a Mol-tól történik. A város 2007-ben csatlakozott a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) és a Mol Nyrt. által megkötött szállítási keretszerződéshez, e szerződésben garantáltan csökkentett áron juthat üzemanyaghoz - részletezi a jegyző. Hozzáteszi: a várost az év végén bekövetkezett változásról 2009. december 21-én a Mol értesítette és nem a KSZF, tájékoztatva arról, hogy 2009. december 31-én éjféltől a Mol-kártyák érvénytelenné válnak. Mint írja, ezért, az idő szűke miatti kényszerhelyzetben regisztrálta magát a város a KSZF-nél. Természetesen ebben szerepet játszott a gazdasági ésszerűség, az elmúlt évek kedvező tapasztalatai, valamint KSZF iránti bizalom, de szerződés megkötésére az OMV-vel nem került sor - teszi hozzá. Korsós Ágnes leszögezi: a városnak tehát nincs aláírt szerződése az OMV-vel, csak a kedvező árú üzemanyag beszerzésére irányuló regisztrációs kérelem történt meg a KSZF felé, de az üzemanyagot továbbra is a Mol-tól vásárolja az önkormányzat, kártya nélkül, készpénzért. A Kormányszóvivői Iroda pénteken közölte, hogy a Fidesz országgyűlési frakciója és Hódmezővásárhely önkormányzata is önként csatlakozott a benzintenderhez.

Cser-Palkovics András

, a Fidesz helyettes szóvivője még aznap jelezte, hogy a Fidesz-frakció nem önszántából tankol az OMV-nél, hanem kénytelen ezt tenni. Közleménye szerint a parlamenti frakciók ugyanis az Országgyűlés Hivatala keretén belül "kényszerűen részesei lettek a kormány elbaltázott, csak az osztrák államnak és az MSZP-s képviselőknek kedvező benzintendernek".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.