Közélet

Benzintender: egymásra mutogat az MSZP és a Fidesz

Benzintender: egymásra mutogat az MSZP és a Fidesz

2010. január 8., péntek
Benzintender: egymásra mutogat az MSZP és a Fidesz

Az MSZP szerint a Fidesz is nyertese a benzintendernek: az ellenzéki párt balhézik a Mol miatt, miközben az OMV-nél tankol. A Fidesz helyettes szóvivője pénteken úgy reagált: Nyakó István szánalmasan próbálja tisztára mosni szocialista párttársait, Laboda Gábort és Kránitz Lászlót, akik OMV-benzinkutakat üzemeltetve minden egyes állami autó megtankolásakor saját zsebüket hizlalják.

Nyakó István, az MSZP szóvivője pénteken az MTI-nek fenti kijelentését azzal kapcsolatban mondta, hogy

Molnár Csaba

kancelláriaminiszter szerint a kormányzati benzintender törvényesen zajlott, és a nemzetbiztonsági érdekek sérelme nélkül lehetett elérni, hogy több mint 600 állami és önkormányzati intézmény - köztük az Országgyűlés Fidesz-frakciója, valamint a fideszes

Lázár János

hódmezővásárhelyi polgármester által vezetett önkormányzat is - a tavalyi árnál lényegesen olcsóbban tudjon tankolni az idén. Az MSZP szóvivője úgy vélte: a Fidesz bort iszik és vizet prédikál, a Mol miatt balhézik és az OMV-nél tankol, azaz olcsón jut üzemanyaghoz, miközben rágalmazva kampányol. Határozatképtelen volt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának a benzintender ügyében a Fidesz által összehívott pénteki rendkívüli ülése, mivel azon a szocialista képviselők nem jelentek meg. A testület fideszes elnöke, Lázár János újságírókkal közölte, a rendkívüli ülésen új közbeszerzési eljárás kiírására tettek volna javaslatot, de mivel ez nem sikerült, néhány napon belül újabb ülést hív össze az ügyben. A bizottsági elnök az ülés előtti sajtótájékoztatóján azt mondta, azért kezdeményezték az ülést, hogy kiderüljön, a magyar kormány miért volt részrehajló a közbeszerzési kiírásánál, miért kedvezett az osztrák államnak és az OMV-nek, milyen háttéralkuk köttettek, és milyen speciális ajánlatokat tett a cég. Molnár Csaba az ülés előtt a kancelláriaminiszter újságíróknak azt mondta, a kormánynak nincs titkolnivalója a benzintender ügyében, sőt, mint mondta, kifejezetten büszkék arra, hogy a pályázattal fél milliárd forintos megtakarítás érhető el. Közölte, egyetértenek a szocialista képviselőkkel abban, hogy az "uborkaszezonra időzített műbotránykeltésben" nem kívánnak részt venni.

Cser-Palkovics András

, a Fidesz helyettes szóvivője szerint viszont miközben Nyakó István a párttársait próbálja tisztára mosni, hazudik is, hiszen a Fidesz-frakció nem önszántából tankol az OMV-nél, hanem kénytelen ezt tenni. Szavai szerint a parlamenti frakciók ugyanis az Országgyűlés Hivatala keretén belül "kényszerűen részesei lettek a kormány elbaltázott, csak az osztrák államnak és az MSZP-s képviselőknek kedvező benzintendernek".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.