Közélet

Április 11-én mehetünk szavazni

Április 11-én mehetünk szavazni

2010. január 22., péntek
Április 11-én mehetünk szavazni

Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken bejelentette: április 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök, a második fordulót pedig április 25-én tartják majd - írja az InfoRádió.

A bejelentéssel hivatalosan is megkezdődött a 78 napig tartó választási kampány. A kampány végéig a jelölő szervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátokat. A plakát ebben az időszakban olyan sajtóterméknek minősül, amely engedély és bejelentés nélkül készíthető. Az Országos Választási Bizottság állásfoglalása szerint azonban a plakátokon és a szórólapokon is fel kell tüntetni, ki készítette a hirdetményt. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választás kitűzésétől a szavazást megelőző nap 0 óráig tart, akkor lép életbe a kampánycsend: az első forduló előtt tehát április 10-én 0 órától április 11-én 19 óráig kampánycsend van, ekkor kampánytevékenységet folytatni tilos.

További részleteket itt olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.