Egyetem

Ajándék kerékpárok a rendészeti szakközépiskolának

Ajándék kerékpárok a rendészeti szakközépiskolának

2010. január 7., csütörtök
Ajándék kerékpárok a rendészeti szakközépiskolának

Az esőben is katonás rendben álltak a bringák, és velük szemben ugyanilyen fegyelmezett vigyázzban várták a tanulók, hogy birtokba vehessék a 35 db kerékpárt, melyet egy Szolnok melletti, kerékpárokat gyártó cég adományozott az iskolának, közel hárommillió forint értékben.

Bardócz Csaba rendőrezredes, az iskola igazgatója és Vörös Zoltán, a testnevelés-idegennyelv csoportvezetőjének közös ötleteként – a tanulók komfortérzetének javítása céljából – kerültek a kerékpárok az iskolához. Szükség is volt már ezekre a járművekre, hiszen az iskola igencsak távol esik a várostól. Az ötletet tett követte, és megkeresték a Szolnok melletti Tószegen lévő Accell Hunland Kerékpárgyártó és Értékesítő Kft. vezetőjét, Steurer Zsoltot, aki segítőkészen fogadta a kérést. Tervezett, majd legyártatott a Magyar Rendőrség számára is jól használható kerékpárokat, kék-fehér alapszínnel, illetve „Rendőrség” felirattal. A gyár egyébként évi 400.000 db kerékpárt állít össze, és értékesít külföldön, melyek ára olykor több ezer euró, de a legolcsóbb termékeik ára is közelít a négyszámjegyű összeghez – természetesen szintén euróban. A Szolnok közelében működő céget nálunk alig ismerik, mert a magyar piacra nem termel, de a BMW német autógyár innen rendelte a saját márkanevét viselő bicikliket. A ma átadott bringák lehetőséget teremtenek a rendőrtanulóknak a városba való könnyebb bejutásra, remekül fel lehet használni a képzésében a járműellenőrzéshez, KRESZ-oktatáshoz, vizsgáztatáshoz, de tanulmányi kiránduláshoz és sportrendezvények biztosításához is.

Illés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.