Közélet

A Fidesz szerint megfélemlítik a közösségi szolgáltatásban dolgozókat

A Fidesz szerint megfélemlítik a közösségi szolgáltatásban dolgozókat

2010. január 11., hétfő
A Fidesz szerint megfélemlítik a közösségi szolgáltatásban dolgozókat

A kormány intézményesíti a munkáltatói megfélemlítést a közösségi szolgáltatásokban dolgozók ellen. A szegedi Fidesz felháborítónak tartja, hogy egyre több esetben – leginkább az állami cégeknél – jogtipró társadalmi rendszerekben megszokott módon alkalmazzák az elbocsátásokat a munkavállalók kormányzati megszorítások miatt érzett elégedetlenségének elfojtása érdekében – írja a párt helyi szervezetének sajtóközleménye, melynek szövege alább olvasható.

Sztrájkoltak, elbocsátották őket – Szegeden a Magyar Postánál dolgozó szakszervezeti tisztségviselőket bocsátottak el aggályos körülmények között, mert fel merték emelni szavukat a munkahelyi körülmények miatt. Az állami cégek úgy tűnik sok esetben a törvényes út helyett már jogilag aggályos lépéseket is vállalnak, amely elképzelhetetlen lenne, ha a kormány hallgatásával nem támogatná ezt a brutalitást. A megfélemlítés, az erőszakos fellépés nem lehet módszer egy polgári demokráciában, legyen szó akár a Magyar Postáról, akár a szegedi polgármester vezérelte Mars téri éjszakai akciókról. Nem hisszük, hogy a megfélemlítés lehet a követendő út a munkaügyi vagy egyéb viták rendezése során. Különösen igaz ez közpénzből működő olyan vállalatok esetén, ahol az utóbbi évek felelőtlen gazdálkodásának eredményeként a csőd szélén áll a cég. A Fidesz felelős kormányzásra készül, amely során ki fog vizsgálni minden jogilag aggályos esetet. 2010. január 11. Szegedi Fidesz Szervezet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.