Közélet

A Fidesz feljelentette Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost

A Fidesz feljelentette Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost

2010. január 27., szerda
A Fidesz feljelentette Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost

Feljelentést tett a Fidesz Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen, akik Balsai István országgyűlési képviselő szerint a 2006-os államháztartási adatok eltitkolásával elkövették a közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekményét – olvasható a párt honlapján.

Balsai István

-

Áder Jánossal

együtt - 2006 őszén egyszer már feljelentést tett az ügyben, mondván, hogy a kormányzati pénzügyi szakemberek és a politikai vezetés ugyan tisztában volt az ország valós költségvetési helyzetével, ám az országgyűlési választások miatt eltitkolták azokat. A beadványt azonban az ügyészség elutasította. Az indoklás szerint a fideszes politikusok olyan „közbülső anyagokra” hivatkoztak, amelyek – az adatvédelmi törvény előírásai alapján - nem tekinthetők közérdekű adatoknak. Azonban a Fővárosi Bíróság nemrég hozott jogerős ítélete szerint a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) nyilvánosságra kellett hoznia az Európai Uniónak elküldött, de a magyar közvélemény elől eddig eltitkolt adósság- és hiányszámokat. Balsai István szerint ezen ítélet fényében indokolt a Fidesz feljelentése, amelyet a mai napon át is adtak a Legfőbb Ügyészség kabinetirodája vezetőjének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.