Közélet

Viták a torony alatt: Botkát ledöntötte a láz

Viták a torony alatt: Botkát ledöntötte a láz

2009. december 11., péntek
Viták a torony alatt: Botkát ledöntötte a láz
Rendes ülést tartott pénteken 9 órától Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. Szó volt egyebek mellett az egyes helyi közszolgáltatások tarifáinak változásairól, a távhőszolgáltatás kedvezményes díjairól, Szeged 2009-es és 2010-es költségvetéséről, valamint a gazdasági társaságok beszámolóit vitatják meg és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark gazdálkodásáról is eszmét cseréltek a képviselők. A 2009. évi utolsó közgyűlési ülés az Arany János Általános Iskola tanulóinak betlehemezésével kezdődött. Napirend előtt Haág Zalán (KDNP) és Kohári Nándor (Fidesz) intézett kemény szavakat a polgármesterhez. Haág szerint a Botka-féle városvezetés megszentségtelenítette a 3. honvéd huszárezred hősi emlékművét. Télire feldúrták egész Szegedet, mert sürgősen el kell költeni a beruházásokra szerzett milliárdokat, mielőtt megbukna a baloldali hatalom. "Botka László neve sokak számára összeforrt a hiteltelenséggel és a hazugsággal" - fogalmazott. Beszámolt a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség rajzpályázatáról is, melyet azért írtak ki "Az én Botka Lacim" címmel, mert a városvezető hazudott a városházi megrendelésre, eredetileg közpénzekből készíttetett portréja kapcsán, s senkinek nem mutatja azt meg. A diktatúrában a diktátor attól fél legjobban, hogy kinevetik. Az anonim festők pedig a demokrata polgármester bosszújától félnek - fejtette ki a képviselő.

Vádak és vihogás a gyászszünet alatt

Kohári Nándor elmondta: miközben a városvezetés állítása szerint a Mars téri kereskedőnek évekkel ezelőtt megszűnt bérleti engedélyük, nem rendelkeztek működési engedéllyel, s zsarolták a várost, ennek ellenkezője az igaz: többeknek máig érvényes a bérleti szerződésük és a működési engedélyük. A november 29-i pavilondózerolás óta elhunyt egy kereskedő, aki végignézte, hogy ismeretlenek szétverik a felépítményét, elviszik magántulajdonát. Emlékére egyperces néma gyászszünetet kért. A Fidesz és a KDNP politikusai felálltak. A kormánypárti többség tagjai ülve maradtak, Botka László végigbeszélte a gyászszünetet, a kereskedőket ostorozta, alpolgármestere, Solymos László (MSZP) pedig végignevette az egy percet. Beszéde végén a polgármester arra kérte a közgyűlés tagjait, emlékezzenek az előző ülés óta elhunyt valamennyi szegedire. Ekkor már valamennyi városatya tisztelgett. Botka László ezt követően elhagyta a dísztermet, hiszen bejelentette: két napja lázas beteg, de nem a H1N1-et kapta el. Az ülést Solymos László vezeti. A történésekről folyamatosan beszámolunk majd a SZEGEDma.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.