Közélet

Vajdasági köszönet Hódmezővásárhelynek

Vajdasági köszönet Hódmezővásárhelynek

2009. december 8., kedd
Vajdasági köszönet Hódmezővásárhelynek

A Tartományi Képviselőház elnöke, Egeresi Sándor a Délvidék megköszöni című művelődési rendezvényt nyitotta meg Hódmezővásárhelyen, melyet az öt évvel ezelőtti sikertelen magyarországi népszavazás emlékére rendeztek.

A műsorban újvidéki, topolyai és óbecsei művészek léptek fel, közöttük az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus, a topolyai Cirkalom néptáncegyüttes és a Csalóka zenekar, valamint az Aurora Stúdió tagjai, az óbecsei A Prima Vista együttes. A vajdaságiak ily módon fejezték ki hálájukat Hódmezővásárhely polgárainak azért a nemes gesztusért, amivel jelképesen ugyan, de kárpótolni igyekeztek a határon túli nemzettársakat az öt évvel ezelőtti december 5-ei sikertelen népszavazásért, és több ezer tiszteletbeli polgár címet adományoztak, közöttük sok vajdaságinak. Köszöntőjében

Egeresi

a délvidéki magyarság eredményeiről is beszámolt. Kiemelte, óriási nemzetmentő akció folyik, megkezdődött az aláírásgyűjtés a nemzeti tanácsok felállítására, amelyek a nemzeti kisebbségek parlamentjei lesznek, konkrét hatáskörrel rendelkeznek az oktatás, a nyelvhasználat, a kultúra és a tájékoztatás területén. Egeresi és Hódmezővásárhely vezetői megállapították, hogy a vízumkényszer eltörlése a szerbiai állampolgároknak a kapcsolatok erősítését és ápolását teszi lehetővé, de a határ menti önkormányzatok szorosabb együttműködését is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.