Egészség

Új vírus - Meghalt a Budapesten kezelt egyik kismama

Új vírus - Meghalt a Budapesten kezelt egyik kismama

2009. december 1., kedd
Új vírus - Meghalt a Budapesten kezelt egyik kismama

Meghalt kedd reggel az a hat hónapos terhes kismama, akit az új típusú influenza gyanújával csütörtök óta kezeltek különleges eljárással Budapesten, a Semmelweis Egyetemen - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán fekvő másik kismama állapota továbbra is súlyos, életveszélyes - olvasható az egyetem rövid közleményében. Egyik várandós nő sem oltatta be magát a H1N1 vírus ellen. A hathónapos terhes kismamán pénteken életmentő beavatkozást hajtottak végre és stabilizálták az állapotát. A nőnek azonban hétfőn válságosra fordult az állapota, mert a vírus megtámadta a szívét és a veséjét.

Gál János

főorvos aznapi tájékoztatása szerint a kismamát lekapcsolták az oxigenizátorról (arról a készülékkel, amelynek segítségével a vért kivezetik a szervezetből és oxigénnel dúsítva juttatják vissza), mert a tüdeje már anélkül is képes volt elég oxigént felvenni, és géppel tudták őt lélegeztetni. A 21 hetes terhes kismama továbbra is gépi lélegeztetésre szorult. A hétfői tájékoztatás szerint válságos az állapota annak a várandós nőnek is, akit szintén az új típusú influenza gyanújával, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kezelnek. A Szegedi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán eddig öt újinfluenzást, köztük két várandós nőt ápoltak - írta keddi számában a Délmagyarország. A napilap közlése szerint változatlanul ott ápolják a november elején beszállított várandós asszonyt, illetve a megfertőződött doktornőt. Péntek óta azonban egy újabb kismamát is, aki az újság információi szerint gyógyul, ezért hétfőn elkerült az intenzívről. Az ÁNTSZ hétfőn újabb három magyarországi halálesetet hozott összefüggésbe a H1N1 influenzavírussal: a karcagi kórházban elhunyt egy 18 éves, fogyatékos fiú, a Baranya Megyei Kórházban pedig egy 83 és egy 52 éves férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.