Egészség

Új vírus: elhunyt egy H1N1-fertőzött krónikus beteg Szegeden

Új vírus: elhunyt egy H1N1-fertőzött krónikus beteg Szegeden

2009. december 8., kedd
Új vírus: elhunyt egy H1N1-fertőzött krónikus beteg Szegeden

Elhunyt egy H1N1-vírussal is fertőzött, de krónikus beteg férfi Csongrád megyében - közölte kedden a Szegedi Tudományegyetem klinikai központja az MTI-vel.

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a beteg a klinika egyik társintézményében vasárnap hunyt el, de bővebb információt csak szerdára ígért. A férfi a huszonegyedik, akinek a halála összefüggésbe hozható a H1N1 vírussal Magyarországon. A Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán a hétvégén hunyt el az a kismama is, aki több mint négy hete került kórházba a H1N1 szövődményeivel. Múlt péntek óta egyébként jelentősen megnőtt az újinfluenzás betegek száma Szegeden. Szeptember vége és december 4. között 35 embernél mutatták ki a H1N1 vírus jelenlétét, az azóta eltelt négy nap alatt azonban már 52-en bizonyultak H1N1-pozitívnak. További 4 betegnél a vizsgálat még tart. A betegek közül jelenleg 14-et ápolnak a szegedi klinikákon. Három férfi közül egy kap intenzív ellátást, és géppel lélegeztetik. A hat női betegből ketten vannak intenzív osztályon, és szintén lélegeztető gép segíti a gyógyulásukat. Mellettük öt gyermeket is ápolnak Szegeden újinfluenzával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.