Közélet

Toledóból érkeztek ajándékok a Klúg iskola diákjainak

Toledóból érkeztek ajándékok a Klúg iskola diákjainak

2009. december 19., szombat
Toledóból érkeztek ajándékok a Klúg iskola diákjainak

Közel 100 hallássérült gyermeknek okoztak örömet

Ruhákat és játékokat küldtek ajándékba az ünnepek alkalmából Lucas megyéből Csongrád megyei gyerekeknek a Toledó-Szeged Bizottság tagjai. Hosszú évek óta minden alkalommal hátrányos helyzetű iskolásokat és óvodásokat segítenek így. A két megye 1996 óta ápol testvérmegyei kapcsolatokat. Idén a Pápay Endre intézmény tagintézménye, a Klúg „gyerekei” kapták az amerikai ajándékokat - tájékoztatott a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Sokéves hagyománya van annak, hogy az ünnepek környékén ajándékokkal kedveskednek a Csongrád megyében élő gyerekeknek a Toledó-Szeged Bizottság tagjai. Az egyesült államokbeli Lucas megyéből most ruhákat és játékokat, például plüss állatokat, labdákat hoztak a szegedi gyerekeknek. A megyei fenntartású Klúg Péter intézmény közel 100 hallássérült óvodása és iskolása kapta meg ezeket az ajándékokat, amelyeket Csányi László megyei képviselő, Mórahalom alpolgármestere adott át személyesen a címzetteknek. Cserébe ők karácsonyi műsorral készültek, amelyben az óvodásoktól a 12. osztályosokig mindenki részt vett. Az ajándékoknak és a műsornak is óriási sikere volt. Jó lenne, ha ez az amerikai-magyar kapcsolat később bővülhetne, és személyesen is felvehetnék a kapcsolatot akár az adományozókkal, akár a sajátjukhoz hasonló Lucas megyei intézménnyel – mondta el Horváth Norbert tagintézmény-vezető. Tavaly ezen amerikai testvérmegyei együttműködés keretében a TEGYESZ „kötelékében” nevelkedő gyermekeket lepték meg ajándékokkal Lucas megyéből. Akkor 60 állami gondozottnak tették szebbé a karácsonyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.