Közélet

Sólyom a lehető legkorábbra írja ki a választásokat

Sólyom a lehető legkorábbra írja ki a választásokat

2009. december 17., csütörtök
Sólyom a lehető legkorábbra írja ki a választásokat

Jobban járt volna az ország, ha Gyurcsány Ferenc tavaszi távozását követően az előre hozott választások mellett dönt a parlamenti többség, hiszen így elejét lehetett volna venni a válság további mélyülésének, valamint a Jobbik megerősödésének – jelentette ki a köztársasági elnök a Heti Válasznak adott exkluzív interjújában. Sólyom László hozzátette: a lehető legkorábbi dátumra fogja kiírni a 2010-es országgyűlési választásokat.

Az államfő véleménye szerint már idén előre hozott választásokat kellett volna tartani, ugyanis azzal, hogy csak kormányfőcsere mellett döntött a parlamenti többség, elvált egymástól a rövidtávú válságkezelés és a hosszútávú kibontakozás.

Sólyom László

hangsúlyozta, hogy bár az IMF által elvárt válságmenedzselésben sikeres a kormány, azonban „gazdaságélénkítésre, reformokra ennek a kormánynak sem ideje, sem pénze, sem támogatottsága nincs.” A Heti Válasz kérdésére megerősítette: a Jobbikot negatív jelenségnek tartja és egy előre hozott választásokkal - a válság további mélyülésének megakadályozásán túl - a Jobbik további térnyerését is meg lehetett volna akadályozni, hiszen a párt politikája „más környezetben, egy szilárd, feljövő, a változás ígéretét hordozó új kormány első hónapjaiban talán nem találtak volna olyan kedvező táptalajra, mint így.” A 2010-es országgyűlési választásokat illetően a köztársasági elnök kijelentette, hogy a lehető legkorábbi dátumra fogja kiírni a szavazást. A Sólyom Lászlóval készült exkluzív interjú a Heti Válasz mai napon megjelent karácsonyi számában olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.