Egyetem

Pokorni: 30 százalékkal több pénzt az oktatásra

Pokorni: 30 százalékkal több pénzt az oktatásra

2009. december 23., szerda
Pokorni: 30 százalékkal több pénzt az oktatásra

Amennyiben tavasszal a Fidesz kerül kormányra, akkor a pedagógusok létszáma alapján finanszírozza majd az iskolákat, ami csaknem harminc százalékos növekedést jelentene az oktatásra fordított összegben - nyilatkozta az InfoRádió Aréna című műsorában Pokorni Zoltán. A Fidesz alelnöke kiemelte: az elmúlt hét év oktatáspolitikájának eredményeként 41 ezer pedagógust és technikai dolgozót bocsátottak el és 1300 helyen szűnt meg az oktatás.

Pokorni Zoltán

az InfoRádióban hangsúlyozta: amennyiben a Fidesz nyeri a választásokat, az oktatás területén új finanszírozási rendszert vezet be, amely nem a gyereklétszám, hanem a pedagógusszám alapján finanszírozná az intézményeket. Ezzel a lépéssel egyrészt garantálnák a pedagógusok bérét a központi költségvetésben, másrészt pedig 30 százalékos növekedést jelentene az oktatásra fordított összegben, ami igazán nagy segítséget a kistelepüléseknek nyújtana – közölte a Fidesz szakpolitikusa. A volt oktatási miniszter kijelentette, hogy ismét bevezetnék az Orbán-kormány idején már működő differenciált finanszírozást, amelynek értelmében - arányaiban - annál nagyobb támogatást kapott egy önkormányzat, minél kisebb volt. A Fidesz alelnöke emlékeztetett: az elmúlt hét év oktatáspolitikájának eredményeként 41 ezer pedagógust és technikai dolgozót bocsátottak el, 1300 helyen szűnt meg az oktatás, miközben nőttek az iskolák közti különbségek.

További részletek az InfoRádió

honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.