//

Óvodai betörés Szegeden – elfoglalt rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Betörtek hajnalban a szegedi református óvodába. A rendőrök másfél óra múlva érkeztek a helyszínre. A gyerekek csak délelőtt mehettek be az intézménybe.

Csütörtökön hajnalban betörtek a szegedi Clarisseum Református Óvodába. Juhász András vezető lelkész, a fenntartó képviselője elmondta, miután értesítették a rendőrséget, csak másfél óra múlva, hét óra körül érkeztek meg a Juhász Gyula és Sóhordó utca sarkára a helyszínelők.
„A gyerekek már fél 7-től jöttek és nem mehettek be a kapun, kint ácsorogtak az óvoda előtt. A rendőrök azt mondták, azért jöttek ilyen későn, mert más dolguk volt. A 120 gyerek nem várhatott a rendőrökre a kapu előtt a hidegben, ezért az óvónénik és dajkák átvitték őket a Kálvin téri egyházközségbe” – mesélte el a reggeli kálváriát Juhász András.

no images were found

A helyszínelők megállapították, hogy a betörők a két zárral bezárt külső kaput felfeszítették, de a belső ajtón már nem jutottak be. „Próbálták szétverni az ajtót az udvaron talált rollerrel, de nem sikerült bejutniuk a belső termekbe. Nem tudom, mire számítottak, hiszen pénzt nem tartunk az óvodában, és csak egy számítógépünk van. Az biztos, hogy Szeged egyik legjobban felszerelt óvodája a Clarisseum, de nem olyan használati tárgyaink vannak, amiket értékesíteni lehetne. Vélhetően megélhetési bűnözés újabb esetét szemlézhették a rendőrök. Ez az eset is mutatja, milyen ma Magyarországon a közbiztonság” – mondta a vezető lelkész.
Miután a rendőrök a nyomokat rögzítették, a gyerekek délelőtt visszamehettek az óvodába. A kár 160 ezer forint.

Előző sztori

Megelőzési Mikulás-parti a Vadasparkban + HANGOK

Következő sztori

Bontják már a „Lófarát” – FRISSÍTVE